Vrouwenwonen

Maak je tuin hip en trendy met deze tuintrends

Maak je tuin hip en trendy met deze tuintrends

Je tuin up-to-date houden met de nieuwste tuintrends: waarom niet? Tuinmeubel hier, een plantje daar en je tuin lijkt weer zo goed als nieuw. Heb jij de zomerkriebels al gekregen en kan je niet wachten om de zonnige dagen door te brengen in jouw tuin? In dit artikel lees je hoe jij je tuin weer helemaal on-trend kan maken. 

Verlengstuk van je huis

Dit is een trend die niet zomaar uit de lucht komt vallen en al een tijdje meegaat. Je woonkamer doortrekken naar de achtertuin door middel van een veranda is helemaal van deze tijd. Je kan ook kiezen voor een soort tweede huis, namelijk door een tuinhuis te plaatsen. Net alsof je een vakantiehuisje bezit, maar dan in je achtertuin. Zo kan je op meerdere manieren je tuin met je huis verbinden.

Back to basic

Met natuurlijke kleuren en aardetinten in je tuin ben je helemaal hip. Het brengt samenhang aan in je tuin en het ziet er bovendien strak en verzorgd uit. Dit is net als het verbinden van je binnen- en buitenomgeving een trend die niet snel zal verdwijnen. Je moet er wel voor zorgen dat je jouw tuin niet onderdompelt in deze kleuren, maar speelt met accenten. Bijvoorbeeld door de kleuren terug te laten komen in de kussens van je loungeset

Je tuin als werkplek

In deze moderne tijd worden bedrijven steeds flexibeler in waar er gewerkt wordt. Een paar dagen per week thuiswerken is dan ook steeds vaker de norm en er zijn tegenwoordig meer flexplekken dan vaste werkplekken. Dat je een gedeelte van je tuin omtovert tot een buitenwerkplek is daarom niet eens zo een gek idee. Ben je geen fan van het werken tussen de planten, de zon op je scherm en bijen die je om de oren vliegen in het hoogseizoen? Dan is deze trend misschien niet de juiste voor jou. 

Super Green

Deze trend sluit perfect aan bij de back to basic trend. Hier gaat het namelijk om hoe groener je tuin is hoe beter. Bestrating is passé. Veel planten en het gebruik van natuurlijke materialen voert hier de boventoon. De tuin wordt gezien als een verlengstuk van de natuur en ingericht met het oog op duurzaamheid. Wat past hier nog meer bij? Denk aan het plaatsen van FSC houten vlonders of een vijver met vissen in je tuin. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *