GezondheidVrouwen

Mogelijkheden van huidverbetering

Mogelijkheden van huidverbetering

Ons uiterlijk is in deze maatschappij steeds belangrijker geworden. Wie wil er nou niet goed uitzien. Maar helaas, vanaf je geboorte zet het verouderingsproces al in en vanaf je vijfentwintigste worden de gevolgen hiervan zichtbaar. Tegenwoordig zijn er door allerlei technieken veel mogelijkheden tot huidverbetering. Maar ga niet zomaar naar een botox kliniek; laat huidverbetering over aan een gespecialiseerde mensen in een daarvoor gespecialiseerde kliniek.

Ooglidcorrectie of Wenkbrauwlift

Gezichtsveroudering is nergens beter zichtbaar dan bij de ogen. Door huidveroudering (verslapping) kan de huid zo verzakken dat de bovenkant van het ooglid of zelfs de wenkbrauwen over het oog zakken. Door deze ‘hangende’ oogleden zie je er altijd moe uit. Het kan zelfs zo zijn dat door deze overhangende huid je gezichtsveld wordt belemmert. Mensen die overhangende oogleden hebben klagen ook vaak over hoofdpijn. Maar wat is nu de werkelijke oorzaak van deze ‘hangende’ oogleden? Komt dit doordat de wenkbrauwen de huid naar beneden duwen of is er alleen maar sprake van huidverslapping van de huid van het bovenooglid? Is de wenkbrauw positie volgens jou goed, dan is een boven-ooglidcorrectie de juiste keuze.

Doe anders eens deze kleine test;

  • Ga voor de spiegel staan en lift (of laat dat iemand doen) de wenkbrauwen een stukje. Voor een vrouw is de hoogte van de wenkbrauw ongeveer één centimeter boven de bovenste oogrand, voor een man komt de wenkbrauw ongeveer tot op de oogrand.
  • Verdwijnen hiermee de ‘hangende’ bovenoogleden dan volstaat een wenkbrauwlift.
  • Is dit NIET de oplossing voor de ‘hangende’ bovenoogleden dan is een boven-ooglidcorrectie waarschijnlijk wel de oplossing.
  • Wanneer je het idee hebt dat de ‘hangende’ bovenoogleden deels verdwijnen dan kan een gecombineerde behandeling ook uitkomst bieden.

Vaak is het uitvoeren van een wenkbrauwlift alleen niet afdoende omdat er toch nog ‘hangende’ huid van het bovenooglid aanwezig blijft. Bij een boven-ooglidcorrectie wordt ook vaak een wenkbrauwlift uitgevoerd. Dit om te diep doorzakken van de wenkbrauw te voorkomen. De spieren van het voorhoofd hoeven bij een boven-ooglidcorrectie namelijk niet meer zo hard aan de wenkbrauwen te trekken. De wenkbrauw komt normaal na de boven-ooglidcorrectie nog lager te staan.

Rimpels en lijntjes?

Bij het ouder worden ontstaan er steeds meer rimpels, lijntjes en vlekjes op de huid. Bij de één gaat dat sneller dan bij de ander en de één stoort zich er meer aan dan een ander. Zijn deze lijntjes en rimpels storend? Zie je er veel ouder uit dan je werkelijk bent? Dan kun je deze rimpels, lijntjes en vlekjes weg laten halen. Rimpels zijn er in vele soorten en maten:

  • De mimische rimpels: deze zie je als je een emotie toont zoals blij, verdrietig of verbaasd. Bij een ontspannen gezicht zijn deze nauwelijks zichtbaar.
  • De fijne rimpels; deze zie je vaak bij de ogen (kraaienpootjes) en bij de bovenlip. deze verdwijnen wanneer je de huid iets aantrekt.
  • De diepe rimpels; vaak op voorhoofd door fronsen.

Voor elke rimpel is er een andere rimpelbehandeling nodig. Het injecteren van Botox zorgt ervoor dat de meeste rimpels wel verdwijnen. Kleinere rimpels zoals die op de bovenlip kunnen worden behandeld met een filler of worden verwijderd met een laser. Het beste is om vooraf om een goed advies te vragen. Het eerste consult is in de meeste gevallen gratis en vrijblijvend.

huidtherapeuten en zijn toegespitst op uw persoonlijke

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *