AutoZakelijk

Nieuwe auto? Vergeet niet een autoverzekering af te sluiten!

Ga je binnenkort een nieuwe auto kopen? Dan staat je een spannende en vooral leuke tijd te wachten. Het doen van een grote uitgave is altijd spannend, maar wat is het fijn om weer over een nieuwe auto te beschikken! Helaas betekent een nieuwe auto ook weer enorm veel regelwerk. Niet alleen op financieel gebied, maar ook wat betreft de verzekeringen. Vergeet je bijvoorbeeld geen autoverzekering af te sluiten? Zoals iedere automobilist weet, is het verplicht om je auto minimaal WA te laten verzekeren. Als je dit verzuimt, staat je een hoge boete te wachten! De autoverzekering direct berekenen is dan ook ons advies. Maar waar moet je dan op letten?

Dagwaarde van je auto

Voordat je je auto laat verzekeren, is het eerst belangrijk om naar de dagwaarde te kijken. Over het algemeen kan je voor een zeer uitgebreide dekking kiezen als je een nieuwe auto aanschaft. Wanneer je echter voor tweedehands kiest, is dit een ander verhaal. Iedere autobezitter weet dat de waarde van je auto al afneemt zodra je de garage verlaat. Bedenk nu eens hoeveel de auto nog waard zal zijn als deze 10 jaar of ouder is. Waarschijnlijk niet veel. Als de dagwaarde niet opweegt tegen de premie van de autoverzekering, raden wij aan om niet hoger dan WA of hooguit WA+ (ook wel beperkt casco genoemd) te verzekeren. Zo bespaar je jezelf een hoop onnodige kosten.

dagwaarde auto

Verschillende dekkingen

Even een auto verzekeren… het klinkt misschien heel eenvoudig, maar is dat alleszins niet. Je beschikt immers over talloze keuzes. Er zijn niet alleen tientallen verschillende verzekeraars, maar ook nog diverse dekkingen waaruit je kunt kiezen. Welke is dan het meest geschikt? Hierbij kan je gebruik maken van het volgende tabel:

Leeftijd auto Dekking
0-5 jaar Allrisk verzekering
6-10 jaar WA+ of WA beperkt casco verzekering
10 jaar en ouder WA verzekering

Het bovenstaande tabel kan je als leidraad gebruiken, maar is zeker niet in alle gevallen bindend. Zo kan het heel goed zo zijn dat jouw tweedehands auto nog steeds over een zeer hoge dagwaarde beschikt. In dat geval is het nog steeds rendabel om voor een allrisk verzekering te kiezen, ongeacht de leeftijd van de auto. Ook als je lening hebt afgesloten om de auto te betalen, kan het verstandig zijn om toch voor een uitgebreide verzekering te kiezen. Zo voorkom je dat je straks gedurende de looptijd in een ongeval betrokken raakt en daardoor zonder auto en mét torenhoge schulden blijft zitten.

Autoverzekeringen vergelijken

Een auto kost al duur genoeg. Daarom is het fijn om zoveel mogelijk op de autoverzekering te besparen. Gelukkig zijn er tientallen verzekeraars beschikbaar. Deze verschillen allemaal in prijs en polisvoorwaarden. Hierdoor vind je altijd een deal die het beste bij jou past. Toch vinden de meeste vrouwen het moeilijk om de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Waar moet je immers naar kijken? Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel online tools, waarmee je eenvoudig de goedkoopste autoverzekering van Nederland kunt vinden op basis van een aantal persoonlijke gegevens. De computer doet het werk en jij bent verzekerd van de beste deal!

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *