VrouwenZakelijk

Nieuwe telefoon te duur? Kies voor een refurbished toestel

refurbished toestel

Is je oude telefoon aan vervanging toe? Dan kun je natuurlijk een nieuw toestel uitkiezen bij een telefoonprovider. Het nadeel is dan wel, dat je vaak veel geld moet bijbetalen als je een toestel uitzoekt dat net op de markt is uitgebracht. En dan hebben we het nog niet eens over de hoge abonnementskosten. We begrijpen dat je na de dure decembermaand niet op hoge kosten zit te wachten. Heb je daarom wel eens nagedacht over een refurbished toestel? In dit artikel leggen we je uit wat de grote voordelen van refurbished smartphones zijn.

Refurbished smartphones zijn goedkoper

Refurbished toestellen zijn een stuk goedkoper dan nieuwe smartphones. Als we bijvoorbeeld kijken naar een nieuwe iPhone 7, ben je voor de 32GB versie zo’n €390,- kwijt. Een refurbished iphone 7 met 32GB daarentegen heb je al vanaf €234,-. Natuurlijk heb je verschillende gradaties in refurbished toestellen, waardoor de prijs nog iets kan oplopen. Je kunt namelijk kiezen uit ‘goed’, ‘zeer goed’ en ‘als nieuw’ toestellen. Het verschil zit hem dan in de gebruikssporen. Als je geen krassen en dergelijke op het toestel wilt zien, kun je het beste kiezen voor ‘als nieuw’.

Geen BKR-registratie

Op jonge leeftijd heeft een bkr registratie misschien nog niet zoveel nadelen, maar als je wat ouder wordt kan een bkr registratie een negatief effect hebben. Wanneer je een telefoonabonnement afsluit met een toestel boven de €250 en je betaalt het toestel niet in één keer af, ga je in principe een lening aan bij de telefoonprovider. Stel dat je op het punt staat om een huis te kopen en je wilt daarvoor een hypotheek aanvragen, ben je verplicht om de kredietverstrekker in te lichten over alle leningen die je op dat moment hebt lopen. Dus ook de lening bij jouw telefoonprovider. Doordat een telefoonlening wordt gezien als een verplichting, kan deze verplichting in mindering worden gebracht op je maximale hypotheek. Het gevolg daarvan is dat je waarschijnlijk een lagere hypotheek krijgt.

24 maanden garantie

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je als het ware een gebruikt toestel koopt, omdat je bij een verkoper van refurbished smartphones altijd 24 maanden garantie krijgt. Is er iets met het toestel aan de hand, kun je contact opnemen met de verkoper en zal het opgelost worden. Dat is dan ook het grote voordeel van een refurbished smartphone ten opzichte van een tweedehands toestel dat je via Marktplaats koopt bijvoorbeeld. Als er dan iets met het toestel aan de hand is kun je fluiten naar je geld.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *