Kledingmode

Ontwerp en maak je eigen carnavalsoutfit

Ontwerp en maak je eigen carnavalsoutfit

Alaaf! Het is weer bijna tijd voor de gezelligste dagen van het voorjaar. Carnaval, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Met vrienden en familie genieten van een hapje en een drankje, meelopen in de polonaise en natuurlijk de prachtige optochten bewonderen, die door het gehele land worden gehouden. Het duurt nu echt niet lang meer of we mogen de carnavalsoutfit weer uit de kast trekken. Maar wat trek jij aan dit jaar? Ga je opnieuw verkleed als een banaan, sprookjesprinses of dansmarietje? Of wil je dit jaar toch wel wat meer creativiteit laten zien? Overweeg dan eens om je eigen carnavalsoutfit te ontwerpen én te maken. Succes gegarandeerd!

Gemakkelijk & snel

Terwijl de meeste mensen al staan te popelen om te feesten, zit jij nog steeds met de handen in het haar. Wat trek je aan? Die carnavalsoutfit van vijf jaar terug kan nu echt niet meer. Deze heb je niet alleen al op iedere foto gedragen, maar past ook helemaal niet meer bij wie jij wilt zijn. Maar wat nu? Koop je een peperduur kostuum in een speciaalzaak? Of ga je voor een eenvoudigere optie?

Onze tip: ontwerp en maak zelf je carnavalsoutfit! Dit klinkt veel moeilijker dan het in werkelijkheid is. Je hoeft echt geen creatief genie zijn om met een leuke outfit op de proppen te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een simpele en pakkende tekst op een simpel T-shirt? Het effect is net zo mooi, maar een stuk meer betaalbaar dan al die dure shirts met quotes of complete kostuums die je in de winkel kunt vinden. Een t-shirt bedrukken is niet alleen zo gedaan, maar bied jou ook nog de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten.

Tips voor het ontwerpen van een carnavalsoutfit

Ben jij gezegend met twee linkerhanden en bang dat het ontwerpen van een eigen carnavalsoutfit niet voor jou weggelegd is? Dan kunnen wij jou geruststellen. Iedereen is namelijk in staat om een creatieve en budgetproof outfit te bedenken. Hieronder geven we enkele handige tips:

  1. Bekijk eerst goed wat je al in huis hebt liggen. Misschien heb je al een aantal basic shirts of broeken liggen en kunnen deze eenvoudig opgepimpt worden met accessoires of strijkapplicaties. Wellicht heb je ook nog oude feestaccessoires van voorgaande jaren liggen. Dingen waarvan je dacht dat je ze nooit meer zou dragen, maar die nu juist wel goed van pas kunnen komen. Geef je ogen goed de kost. Vaak draait je creatieve geest overuren als je al ziet waar je mee kunt werken.
  2. Maak een schets van de outfit die jij graag zou willen dragen. Hier hoef je echt geen tekentalent voor te zijn. Als je voor jezelf maar een beetje duidelijk kunt maken wat het plan is. Vervolgens is het veel eenvoudiger om de juiste materialen en accessoires te bemachtigen.
  3. Durf outside-the-box te denken. Tijdens Carnaval geniet je van de ultieme kans om nooit gek aangekeken te worden om jouw kledingkeuzes. Laat je dan ook eens lekker gaan. Bedenk boeiende of gekke quotes en bedruk deze op een T-shirt en geniet van felle kleuren en grappige accessoires. Het hoeft niet allemaal perfect. Imperfectie is het sleutelwoord tijdens Carnaval.

Een carnavalsoutfit hoeft niet al te complex of duur te zijn. Met een kleine dosis creativiteit en de juiste hoeveelheid zelfspot, geniet jij binnen de kortste keren van een geweldige outfit. Dat wordt genieten. Alaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *