VakantieVrouwen

Op vakantie naar Texel, dit zijn de leukste activiteiten! 

vakantie Texel

De zomervakantie is nog nooit zo onzeker geweest. Veel mensen vragen zich af wat er gedurende de coronacrisis nog wél mogelijk is. Gelukkig is dit meer dan je zou denken. Je kunt bijvoorbeeld deze tijd heel goed aangrijpen om de mooiste plekjes in ons land te (her)ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie naar de Waddeneilanden? Een vakantiehuisje Texel boeken en genieten van de vrije natuur? Helemaal tot rust komen en het gevoel van vakantie in eigen land ervaren.

Benieuwd welke activiteiten op Texel momenteel nog wel mogelijk zijn? Wij zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

Genieten van de horeca

Wil je een keertje niet zelf hoeven te koken en ben je toe aan restaurantwaardige gerechten? Dan kom je toch gewoon genieten bij één van de talloze horecagelegenheden op Texel? Nu tijdens de coronacrisis is het uiteraard minder eenvoudig om gewoon zonder afspraak binnen te wandelen. Gelukkig is het vanaf 1 juni j.l. wel weer mogelijk om van het terras te genieten, zolang de 1,5 meter afstand wordt bewaard. Reserveren is hierbij niet nodig. Als je binnen wilt zitten ben je wel genoodzaakt om vooraf te reserveren. Houd hier rekening mee. Indien de situatie dit toelaat zullen de regels met ingang van 1 juli nog meer versoepeld worden en kunnen er meer gasten ontvangen worden.

Voor de eerste keer op Texel? Dan mag een bezoekje aan Klif 23 en Strandpaviljoen Paal 28 zeker niet ontbreken. Hier geniet je van een prachtig uitzicht op zee en kun je de meest heerlijke visgerechten proeven. Natuurlijke gerechten bomvol smaak. Dat is pas het ultieme vakantiegevoel!

De natuur in

Een bezoekje aan de Waddeneilanden staat natuurlijk volledig in het teken van de geweldige natuur die hier te vinden is. De zee, het geweldige groen, dat zal je niet snel meer vinden in de rest van ons land. Daarom biedt een bezoekje aan Texel natuurlijk de ideale gelegenheid om er weer op uit te trekken in de natuur. Lekker wandelen, fietsen of hardlopen. Alles is mogelijk!

Je kunt natuurlijk gewoon zelf op onderzoek uit gaan, maar je kunt ook gebruik maken van de vele uitgestippelde wandelroutes. Deze beschikken altijd over een startpunt, waarna je zelf de markering moet volgen. Je kunt zelf de moeilijkheidsgraad en de lengte van de route bepalen.

De natuur in

Wandelen is gewoon toegestaan. Wel is het belangrijk dat je 1,5 meter afstand houdt van andere wandelaars, fietsers of hardlopers. Sommige fietspaden zijn afgesloten, omdat hier de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kon worden. Dit kun je teruglezen op de website van Staatsbosbeheer.

Bewegen maar!

Heb je zin om lekker actief bezig te zijn? En kan je een spannend uitje wel waarderen? Dan ben je bij Texel Active en Zandbank Texel aan het juiste adres. Hier vind je enorm uiteenlopende activiteiten om lekker in beweging te komen en de adrenaline rond te laten gieren. Uiteraard gebeurt dit allemaal op gepaste afstand.

Wat dacht je van powerkiten of branding kajakken? Of neem een surfles! De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast is het mogelijk om jezelf uit te dagen op de enorme klimwand bij ‘Klimmen EnZo’ of kun je je gezinsleden uitdagen voor een potje paintball. Vervelen is er in elk geval niet bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *