KinderenKleding

Outfits samenstellen voor je kleine meid: zo doe je dat

Outfits samenstellen voor je kleine meid: zo doe je dat

Kleine meiden worden groot. Ja, ook de jouwe! Misschien wil je er nog niet aan geloven, maar voor je het weet ontwikkeld ook jouw dochter haar eigen gevoel voor mode. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, en dat is misschien wel de kracht ervan: hoe leuk is het dat jouw kleine meid later een eigen stijltje gaat vinden? Stoere meiden kleding is in veel (online) winkels te verkrijgen, maar hoe zorg je er nou voor dat de artikelen die je hebt gekocht goed bij elkaar aansluiten – en dan ook nog een beetje bij het groeiende eigen stijltje van je dochter? Wij vertellen je hoe je een outfit moet samenstellen, en daarmee alles over kledingcombinaties, kleuren, en nog veel meer. Lees snel verder!

Proberen, proberen, proberen

Hoe leuk alle artikelen die je hebt besteld of gekocht ook zijn, gouden combinaties ontdek je vaak toch pas na een hele boel trial and error. Zo werkt het bij jezelf, dus ook bij je kleine meid. Hoe vaak gebeurt het niet dat een outfit in je hoofd er heel anders uit ziet dan wanneer je het uiteindelijk allemaal aantrekt? Probeer dus vooral veel. Combinaties, kleuren, printjes: het kan zijn dat iets wat in je hoofd niet klopt, in de praktijk best leuk oogt! 

De kracht van colorblocking

Over die kleurtjes gesproken: kinderen komen doorgaans vaker weg met opvallende combinaties dan ons volwassenen. Eigenlijk is dat best gek, want waarom zouden we onze speelsheid als het op mode aankomt verliezen naarmate we ouder worden? Tegenwoordig zijn er geen strenge regels meer als het aankomt op kleurcombinaties. En dat is alleen maar fijn, zeker als je met het stijltje van je dochter nog aan het experimenteren bent. Zet kleuren tegen elkaar aan die je normaal niet tegen elkaar aan zou zetten en kijk wat voor resultaat het oplevert.

Toch niet helemaal je ding? Complementaire kleuren, of juist kleuren uit dezelfde kleurenfamilie doen het altijd goed samen. Dat hangt natuurlijk ook wel een beetje samen met de haar- en oogkleur van je dochter. En haar pigment natuurlijk Of ga voor ton-sur-ton: als rood een favoriete kleur is, durf dan eens rood op rood te zetten. Onder het motto: waarom ook niet?

Ga uit van de print

Kinderkleding kan aardig schreeuwerig zijn: drukke prints, heftig gekleurde letters, je kent het wel. Misschien past het wel helemaal niet bij de introverte natuur van je kleine meid. Hoe leuk je het misschien ook allemaal vindt, respecteer hierin haar wensen. Wil je toch een keertje wat out of the box denken, combineer dan een printje met een mooie basic. Een spijkerbroekje, zwarte flare of neutraal vestje kan de outfit wat verzachten, en nog steeds dat accentje behouden.

Respecteer de keuzes

Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste dat jij doorwerkt vanuit het stijltje van je dochter zelf. Misschien lijkt het je lastig deze te vinden, maar vaak valt dat wel mee. Neem haar gewoon eens mee winkelen en laat haar zelf wat uitzoeken. Kinderen zijn eerlijk en trekken toch wel naar datgene wat hen aanspreekt. Zo stimuleer je ook nog eens dat ze haar eigen smaak goed ontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *