AutoVrouwen

Pas op met laagstaande zon en autorijden

Pas op met laagstaande zon en autorijden

Een laagstaande zon is altijd lastig als je moet autorijden en het schijnt precies in je ogen. Soms zie je dan even helemaal niets. Daar kun je vrij weinig aan doen, want niemand kan die zon omhoog halen. Wel kunnen een paar zaken je helpen. Denk aan schone ramen, een zonnebril bij de hand hebben en de zonneklep gebruiken in de auto. Lees verder voor de beste tips.

Schone ramen

Ken je dat, dat als de zon op de ruiten schijnt, dat het dan pas opvalt hoe vies de ramen zijn? Soms kun je dan haast niets zien. Vuil kan aan de buitenkant zitten, maar ook aan de binnenkant. Maak dit dus ook met autowassen goed schoon met een glasreiniger. Zie je dan echt geen strepen meer? Sommige schoonmaakdoekjes of zeepsoppen maken het juist alleen maar erger. Zorg er dus voor dat je een speciale glasreiniger gebruikt. Én heel belangrijk, zorg dat ruitenvloeistof goed is bijgevuld. Het zou je maar overkomen dat je tijdens het rijden je ruiten schoon wilt maken en de ruitenvloeistof is op. Dan zit je met de gebakken peren.

Zonneklep en zonnebril

Makkelijke hulpmiddelen zijn onder andere de zonneklep. Die kun je binnen no-time naar beneden doen, zo fungeert het als een pet. Je ziet niet de complete lucht, maar wel houdt het de zon uit je ogen en zo kun je het wegdek en de weggebruikers beter zien, dat is toch wel het belangrijkste. Daarnaast is een zonnebril ook geen overbodige luxe. Zo houd je de scherpte van de zon uit je ogen, waardoor je minder vermoeid zult raken doordat je je ogen niet meer hoeft dicht te knijpen.

zonnebril auto

Autoverzekering afsluiten voor de zekerheid

Mocht het je toch overkomen dat je schade rijdt door de laagstaande zon, dan is dat altijd balen. Rijd je schade bij een ander of een ander bij jou? Of rijd je schade aan je eigen auto? Voor alle gevallen is er wel een autoverzekering. Een autoverzekering dekt de schade aan jouw auto of aan die van een ander. De minimale autoverzekering voor je auto is een WA verzekering. Bekijk alle autoverzekeringen op Inshared. Deze verzekeringspartij heeft alles overzichtelijk online staan, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Daarnaast betaal je een lage premie en mocht er aan het einde van het jaar wat geld overblijven, waar je geen gebruik van hebt hoeven maken, dan krijg je dat geld terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *