AutoZakelijk

Populariteit private lease in de lift

private lease image

Steeds meer mensen kiezen voor private lease. Uit recent onderzoek van de VNA blijkt dat er eind 2018 circa 1 miljoen lease-auto’s op de weg reden. Een recordaantal! Hierbij gaat het niet alleen om zakelijke contracten, maar ook om talloze particulieren die voor het gemak van private lease kiezen. Maar wat betekent deze groei voor ons land? Critici zullen misschien al snel denken dat het toenemende aantal lease-auto’s slecht nieuws betekent voor ons land. Meer auto’s betekent immers ook meer CO2-uitstoot.  Zeker nu je nog eenvoudiger voor het gemak van mobiliteit kan kiezen, zonder hiervoor zelf een nieuwe auto aan te schaffen. Het tegendeel is echter waar, hoe tegenstrijdig ook. Door de stijgende populariteit van private lease, zetten we een belangrijke stap in de vergroening van ons land.

Nieuwe auto’s voor een groener Nederland

De techniek staat niet stil. We zijn allemaal op de hoogte van de energietransitie in ons land. Duurzaam leven is nog nooit zo belangrijk geweest. Het is daarom ook belangrijk om steeds groenere auto’s te produceren. Hoe nieuwer de auto, des te minder CO2-uitstoot deze voort zal brengen. Niet iedereen heeft echter voldoende financiële middelen om telkens een nieuwe auto aan te schaffen. Dankzij private lease is dit echter geen probleem meer. Je geniet iedere contractperiode van een nieuwe auto, zonder dat je het gehele aankoopbedrag in één keer op tafel hoeft te leggen. Nieuwere auto’s leveren gemiddeld per kilometer zo’n 6% minder CO2-uitstoot op, dat blijkt uit onderzoek van de VNA.

Bovendien is de verhoogde populariteit voor private lease ook nog eens goed voor de verkeersveiligheid in Nederland. Nieuwere auto’s beschikken over meer veiligheidsopties, waardoor het aantal verkeersslachtoffers in Nederland teruggedrongen kan worden.

Voordelen van private lease

Denk je er al een tijdje over om een private lease contract af te sluiten? Wil je weten wat private lease voor jou kan betekenen? We zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

      • All-inclusive contract: private lease wordt vaak vergeleken met een all-inclusive hotel. Je betaalt een vast bedrag en daar zit alles bij in begrepen. Je krijgt niet te maken met aparte verzekeringen, afschrijving of reparatiekosten. Je geniet iedere maand van zekerheid en staat nooit voor onverwachte kosten. Let op: de brandstof is uiteraard wel voor eigen rekening.
      • Je geniet altijd van de luxe van een nieuwe auto. De wetenschap staat niet stil. Ieder jaar worden er weer nieuwe innovatieve technieken toegepast om een nog veiliger vervoersmiddel te creëren. Hierdoor beschik je over vernieuwde veiligheidsopties en een zuiniger vervoersmiddel.
      • Private lease is geen lening. Dit in tegenstelling tot wat veel consumenten denken. Je huurt als het ware de auto voor een overeengekomen contractperiode en wanneer deze is afgelopen, lever je de auto weer is. De leverancier blijft altijd de officiële eigenaar van de auto. Wel wordt jouw naam tijdelijk opgenomen bij het RDW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *