Uncategorized

Shabby Chic: een romantisch en karakteristiek interieur

een romantisch en karakteristiek interieur

Misschien ken jij het wel of heb je er juist nog nóóit van gehoord; de shabby chic interieurstijl. Deze stijl kenmerkt zich door een gezellige en nostalgische sfeer en een romantisch uiterlijk. Creëer een shabby chic interieur in jouw huis met behulp van rustgevende kleuren, schoonheidsfoutjes op meubels en accessoires en met behulp van bloemenprintjes. In deze blog vind je allemaal tips om ervoor te zorgen dat jouw huis helemaal volgens deze interieurstijl is ingericht!

Kleuren en patronen

Denk je aan shabby chic, dan denk je aan het gebruik van bloemenprint waarin zachte kleuren als roze verwerkt zijn. Kies voor behang, meubels of kussentjes met een bloemenprint. Of wees subtieler door op een neutrale muur lijstjes te hangen met stukjes bloemenbehang of posters erin. Met bloemenprint creëer je een romantische sfeer in huis.

Verder staat de shabby chic interieurstijl bekend voor het gebruik van zachte en rustgevende kleuren. Ben je dol op pastelkleuren? Dan past deze stijl helemaal bij jou! Pastelkleuren kun je goed verwerken in deze interieurstijl en vervolgens combineren met witte en grijze tinten. Zet de basiskleuren die je gebruikt voor de vloer en/of muren ook voort in de meubels en accessoires die je kiest, zodat jouw inrichting een geheel vormt. Kies ook voor andere tinten die je verwerkt in huis, zodat de inrichting niet te eentonig wordt.

Meubels en materialen

Maak bij deze interieurstijl gebruik van doorleefde meubels door te kiezen voor tweedehands of brocante meubels. Je kunt ook zelf zorgen voor een doorleefde look op je meubels, door gebruik te maken van schuurpapier en verf. Geef meubels een nieuw leven! Gebruikssporen zijn kenmerkend voor de shabby chic interieurstijl en zijn dus totaal geen probleem.

Kies voor een prachtige tafel van onbewerkt hout en een vintage kast die je zelf een kleurtje geeft, bijvoorbeeld een pastelkleur! Verwerk grote meubels in je interieur. Deze meubels hoeven niet allemaal in dezelfde kleur of stijl te zijn, want bij de shabby chic interieurstijl kun je juist verschillende meubels combineren voor een gezellige sfeer. De combinatie van nieuwe elementen en oude stukken maken deze interieurstijl compleet. De inrichting hoeft dus niet strak te zijn en meubels mogen een beetje ruw en ouderwets zijn voor een extra gezellige en romantische sfeer.

Shabby chic kan makkelijk gecombineerd worden met de landelijke interieurstijl. Bij beide stijlen wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke en onbewerkte materialen. Kies voor het gebruik van hout, door een houten vloer te leggen en deze een white wash te geven, zodat deze de shabby chic woonstijl versterkt!

shabby chic

Raamdecoratie en accessoires

De muren hebben een mooie kleurtje of printje gekregen, de meubels staan op zijn plek… Nu moet je interieur nog compleet worden gemaakt door accessoires toe te voegen! Spiegels en fotolijstjes met schoonheidsfoutjes aan de muur zijn zeer geschikt, en plaats ook mooie vazen met boeketten of droogbloemen. Kies voor leuke kussentjes op de bank en de fauteuils en plaats kaarsen door het huis om sfeer te creëren. Een kroonluchter aan het plafond geeft een romantische uitstraling en is de kers op de taart!

Tenslotte kies je voor geschikte raamdecoratie die past bij de interieurstijl in jouw huis. Om de romantische sfeer vast te houden, kun je vouwgordijnen voor je ramen plaatsen. Voorkom op deze manier dat nieuwsgierige ogen naar binnen kijken en bepaal zelf wanneer en hoeveel licht je naar binnen laat vallen. Kies het perfecte vouwgordijn voor in jouw huis door te kiezen uit een groot assortiment aan kleuren en materialen. Kijk voor vouwgordijnen en andere mooie raamdecoratie op www.ilumio.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *