Vrouwen

Slecht weer? Met deze tips stap je voorbereid op de fiets!

Slecht weer

Wij Nederlanders pakken nu eenmaal graag de fiets. We fietsen massaal naar de plaatselijke supermarkt voor een snelle boodschap, naar school om de kinderen op te pikken en steeds vaker ook naar het werk. Het voordeel van fietsen is dat je lekker actief bezig bent terwijl je vaak vrij snel op de plaats van bestemming aankomt. Een ander groot voordeel is dat de fiets vooral voor kleine afstanden erg praktisch is. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met vertrektijden van het openbaar vervoer of voldoende parkeergelegenheid voor je auto. Voor langere afstanden is een elektrische fiets erg geschikt. Daarnaast is fietsen ook nog eens lekker milieuvriendelijk. Al deze voordelen zijn een hoop Nederlanders al bekend. Dat valt wel af te zien aan het aantal fietsers dat dagelijks door weer en wind de Nederlandse fietspaden trotseren.

De meeste mensen zullen beamen dat fietsen bij mooi weer een stuk prettiger is dan fietsen in de stromende regen. Gelukkig is het een groot deel van het jaar prima fietsweer in ons kikkerlandje. Om ervoor te zorgen dat je ook bij slechter weer volledig op je stalen ros kunt vertrouwen hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!

Een positieve mindset doet wonderen!

Natuurlijk is de kans op mooi weer in de lente en zomer een stuk groter, maar ook buiten deze seizoenen zijn we gedwongen om zo nu en dan de fiets te gebruiken. Komt het toch weer met bakken uit de lucht vallen met de nodige tegenwind? Help jezelf er dan even aan herinneren hoe goed het is dat je dan toch de fiets hebt genomen. Bekijk het positief en herinner jezelf weer even aan alle voordelen die fietsen met zich meebrengt. Het draait namelijk allemaal om een positieve mindset.

Onderhoud is key

Naast een positieve mindset is de staat van je fiets ook erg belangrijk. Super dat je ervoor kiest om de buien te trotseren maar vergeet hierbij niet dat weersomstandigheden zoals sneeuw hagel en regen de fietspaden nogal glad kunnen maken. Check daarom eens het profiel van je fietsbanden voor voldoende grip, en ga eens na of je remmen nog goed functioneren. Daarnaast is het belangrijk om je te realiseren dat herfst en winter ook gekenmerkt worden door kortere dagen. In dit seizoen is de kans een stuk groter dat je na zonsondergang nog op de fiets moet stappen, wat functionerende fietsverlichting essentieel maakt.

Ben je in het bezit van een e-bike? Dan is het begin van de herfst een goed moment om deze voor een onderhoudsbeurt naar een e-bike specialist te brengen. Zo kun je ook in het najaar optimaal genieten van je elektrische fiets!

Zó voorkom je een nat pak!

Wij begrijpen dat niemand zit te wachten op een nat pak. Gelukkig is dit tegenwoordig vrij eenvoudig te voorkomen. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een regenpak. Deze zorgt ervoor dat je je lievelingskleding kunt dragen, zonder bang te zijn voor een nat voorkomen. Regenpakken zijn verkrijgbaar in tal van soorten en maten. De meest gangbare soort is het tweedelig pak dat bestaat uit een broek en een jas met capuchon. Deze draag je over je eigen kleding waardoor deze beschermd blijven tegen de regen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *