VakantieVrouwen

Spot de Big Five in Zuid-Afrika

Spot de Big Five in Zuid-Afrika

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Big Five: de grootste, meest exotische dieren die je vindt op het Afrikaanse continent. Daaronder vallen de olifant, het nijlpaard, de buffel leeuw en luipaard. Van oorsprong behoren deze dieren tot de Big Five omdat ze bijzonder moeilijk op te sporen en te vangen zijn. Het is dus heel bijzonder om deze dieren in het wild te aanschouwen. Spot de Big Five in Zuid Afrika, want dit is één van de beste reisbestemmingen als je deze wilde dieren wilt zien. In dit land geniet je niet alleen van de wilde natuur, maar kun je ook kennismaken met steden als Johannesburg, Pretoria en Kaapstad. Het Krugerpark in Zuid-Afrika is hét hoogtepunt als je de Big Five wilt zien, maar je kunt ook in Waterberg of Drakensberg volop genieten van wilde dieren.

Goede voorbereiding

Reizen naar Zuid-Afrika vereist een goede voorbereiding. In een tijdsbestek van twee weken is er veel te zien, maar daarvoor dien je wel een route uit te stippelen. Je kunt het beste kiezen voor een rondreis waarin je een safari opneemt. Er is veel meer mogelijk dan je wellicht denkt, als je de Big Five wilt zien. Dat doe je bijvoorbeeld met een jeepsafari, maar er zijn zelfs wandel- en fietssafari’s mogelijk in Zuid-Afrika. Zo spot je de Big Five in Zuid-Afrika op een originele manier. Veel reisorganisaties bieden verrassende safari’s aan, zelfs voor gezinnen. Naast het uitstippelen van een route zul je ook voor de juiste kleding moeten zorgen. In sommige gebieden komt malaria voor, en je hebt een aantal vaccinaties nodig. Voor een goede voorbereiding op het gebied van je gezondheid ga je langs bij de GGD. Spot de Big Five in Zuid-Afrika alleen als je voorzien bent van de juiste vaccinaties en doe dit altijd met een gids.

Goede voorbereiding zuid afrika

Meerdere landen bezoeken

Natuurlijk kan Zuid-Afrika ook een onderdeel vormen van een grote rondreis. Als je echt de tijd neemt, bezoek je bijvoorbeeld ook Madagascar, Swaziland en Lesotho. Ook hier zijn veel wilde dieren te bewonderen, en niet alleen op het land. Voor een dag dolfijnen spotten ben je hier ook aan het juiste adres. Ook deze reizen boek je het liefst met een reisorganisatie. Zo ben je altijd voorzien van een lokale, goede gids. Je ziet dan het meest van het land én je bent veilig.

Het beste jaargetijde

Als je je reis aan het plannen bent vraag je je wellicht af wanneer de beste tijd is om naar Zuid-Afrika te gaan. Het land kent heel verschillende klimaten, dus het is lastig een advies te geven voor het land als geheel. Spot de Big Five in Zuid-Afrika in de zomermaanden, juli en augustus. Het is dan winter op het zuidelijk halfrond, maar je hebt dan wel de beste weersomstandigheden op de steppe. Ga je liever naar de steden aan de kust? Dan raden we je aan in rond de jaarwisseling te gaan. Rond deze tijd is het vaak droog en kom je aan in de ideale weersomstandigheden voor een citytrip.

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *