GezondheidVrouwen

Stop met roken met onze tips!

Stop met roken met onze tips!

Ieder moment is een goed moment om te stoppen met roken. We hoeven je vast niet te vertellen welke gezondheidsrisico’s je loopt wanneer je rookt. En de kosten die het met zich mee brengt zullen je vast ook niet onbekend zijn.

Toch is het voor veel mensen ontzettend moeilijk om te stoppen met roken. Vele proberen het maar kunnen te drang naar tabaksrook na verloop van tijd niet meer aan. Gelukkig zijn er een aantal trucs die je helpen om de kans zo groot mogelijk te maken dat je nooit meer tabak aanraakt. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.

Begin met e-sigaretten

E-sigaretten klinkt misschien even slecht voor je als tabaksrook. Echter is dit zeker niet het geval en kunnen ze je helpen met het afbouwen van inname van nicotine. Je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel nicotine je rookt met een e-sigaret. Veel mensen willen roken in een keer verwijderen uit hun leven, en dit blijkt vaak geen succes. Afbouwen door middel van e-sigaretten is daarom in veel gevallen een goede keuze. Je kunt e-sigaretten zelfs online kopen bij een winkel als damp-e.nl, zo heb je het product de volgende dag al in huis.

Begin met e-sigaretten

Rookte je voor ontspanning?

Veel mensen roken omdat het een vorm van ontspanning voor ze is. Echter is dit natuurlijk een zeer ongezonde manier van ontspannen en kun je hier beter andere manieren voor vinden. Denk hierbij aan ontspanningsoefeningen zoals ademhalingsoefeningen, yoga of kalmerende muziek. Je kunt deze vormen van ontspanning ook gebruiken wanneer je stress krijgt door het stoppen met roken.

Lichamelijke activiteit

Door lichamelijke activiteit focus je jezelf even niet op het stoppen met roken. Hierbij hoef je niet tientallen kilometers gaat hardlopen. Het op- en afrennen van de trap is al voldoende. Heb je een kantoorbaan? Dan is lichamelijke activiteit extra belangrijk. Zorg er in dit geval voor dat je regelmatig in beweging komt. Dit kan ook door klusjes te doen zoals de vaatwasser uitruimen of je werkplek schoon te maken.

Lichamelijke activiteit

Kauwgom of kauwen in het algemeen

Vaak zie je dat mensen die stoppen met roken veel kauwgom eten. En dit is niet voor niets. De reden hiervan is dat je jouw mond iets te doen geeft wanneer je verlangd naar een sigaret. Je kunt ook op noten, wortelen of ander voedsel kauwen.

Identificeer je triggers

Zorg er altijd voor dat je precies weet op welke moment je het meest verlangd naar een sigaret. Voor veel mensen zijn dit feestjes of andere gelegenheden wanneer ze vaak ook in aanraking komen met alcohol. Of tijdens het werk in de pauze wanneer je een rondje gaat lopen met andere rokers. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker wanneer je deze situaties een tijdje ontloopt. Vooral in het beginstadium is het moeilijk om de drang naar sigaretten in deze situaties te bedwingen.

Stel het roken met tien minuten uit

Bijna iedere roker die probeert te stoppen zal na een tijdje de drang krijgen om toch weer een sigaret op te gaan steken. Echter moet je proberen om deze situaties te herkennen en het roken in dit geval met tien minuten uit te stellen. Verplaats je in deze tien minuten naar een nieuwe situatie of zorg voor afleiding. Vaak is het zo dat de drang in deze tien minuten verdwijnt.

Stoppen met roken gaat dus niet enkel om discipline. Door het hanteren van trucs en bepaalde situaties te herkennen maak je de kans op succes aanzienlijk groter. Vertrouw dus op jezelf en stop vandaag nog met roken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *