modeVrouwen

Symboliek bij Assieraden: de Buddha.

Symboliek bij assieraden de buddha 1

Het dragen van assieraden heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en is erg populair. Een assieraad is een van de meest ‘intieme’ vormen van asbestemming, waarbij de as van – en de herinnering aan – een overleden dierbare letterlijk dichtbij gedragen wordt. Juist bij het selecteren van een passend assieraad wordt vaak gekozen voor een bepaalde vorm van symboliek, die past bij de herinneringen, de band die er was, of wat de overledenen wordt toegewenst. Er zijn een aantal populaire ‘thema’s’ binnen het aanbod van assieraden, waarover wij u graag iets meer vertellen. Ditmaal gaan wij dieper in op de buddha assieraden, voor een spirituele herinnering.

De symboliek van een buddha (figuur).

Een buddha figuur heeft een ‘spiritueel karakter’ en een vorm van asbestemming in de vorm van een buddha, zoals een assieraad of urn, staat symbool voor een boeddhistische verlichting na het leven. De term ‘buddha’ staat voor een persoon die ontwaakt is en dit volledig op eigen kracht heeft weten te bewerkstelligen. Een buddha wordt dan ook wel aangeduid als ‘hij die verlicht is’, ‘de ontwaakte’ en ‘hij met een allesomvattend inzicht’. Uiteraard wordt de buddha als figuur ook direct gelinkt aan Gautama Boeddha, de stichter van het Boeddhisme, een spiritueel leider die leefde van ongeveer 450 jaar voor Christus tot 370 jaar voor Christus in India.

Buddha assieraden.

Met een buddha assieraad kiest u voor een spirituele herinnering, waarbij u uw overleden dierbare een boeddhistische verlichting na het leven meegeeft (toewenst). Een mooie vorm van symboliek voor assieraden, maar ook van urnen. De mogelijkheden op het gebied van assieraden met het thema buddha zijn eindeloos, waarbij 2 stijlen erg populair zijn, de traditionele ‘smalle’ buddha vorm en de (veelal lachende) ronde buddha. Daarnaast zijn de mogelijkheden op het gebied van stijl, grootte, materiaal en natuurlijk ook prijsniveau enorm groot & divers, voor ieder wat wils. Wat uw wensen ook zijn, (buddha) assieraden kopen bij UitvaartUniq.nl is voordelig en wij zullen er alles aan doen om u te voorzien van het gewenste assieraad!

Buddha urnen.

Natuurlijk is de buddha ook een populair thema bij het vormgeven en ontwerpen van urnen en urnmonumenten. Bij UitvaartUniq.nl vindt u – naast een uitgebreide collectie assieraden – ook een zorgvuldig samengestelde collectie urnen. Hierbij is speciaal een gerichte collectie Buddha urnen samengesteld, met een enorme diversiteit. Van kleine mini urnen in de vorm van een buddha van rozenkwarts tot grote duo urn beelden (voorzien van 2 askamers, geschikt voor de as van 2 personen) in de vorm van een buddha geschikt van keramiek, handgemaakt door een beeldend kunstenaar. Neem gerust een kijkje op onze website, een urn kopen bij UitvaartUniq.nl doet u eenvoudig & voordelig online.

Buddha urnen

 

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *