KinderenKledingKleding AccessoiresmodeVrouwen

Tips om te besparen op babykleding wanneer je zwanger bent

Wanneer je voor de eerste (of misschien wel tweede, derde of vierde) keer zwanger bent, zal dit heel overweldigend zijn. Hoewel de droom voor een kindje er misschien al een tijdje was, wordt het ineens wel heel echt als je die eerste positieve zwangerschapstest in handen hebt. Na enkele echo’s durf je dan ook eindelijk te geloven dat er echt (weer) een kleintje komt. Maar wat dan? Nu sta je inmiddels voor de onmogelijke taak om een gehele babyuitzet aan te schaffen. Dat dit niet alleen vervelend hoeft te zijn zullen toekomstige ouders beamen, want babyshoppen is misschien wel de allerleukste activiteit tijdens je zwangerschap!

Je kunt uren wegdromen met die kleine kleertjes in je handen. Het idee dat daar straks een kindje van jou in komt te liggen. En dat dit werkelijk past! Dat is een heel bijzonder gevoel. Hoewel je natuurlijk het liefst direct een gehele garderobe vol designerkleding wilt aanleggen is het echter wel belangrijk om realistisch te blijven. Baby’s groeien ontzettend hard en de kans is groot dat ze sommige pakjes niet eens aan zullen krijgen. Daarom is het zonde ook vooral in de eerste maten al ontzettend veel geld uit te geven. Ook moeders met een beperkt budget moeten uitkijken, want de kosten voor babykleding lopen sneller op dan je denkt. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij enkele tips op een rijtje gezet. Besparen op babykleding doe je zo.

Koop niet alles in één keer

Denk niet dat je plotseling in één keer aan moet schaffen. Je bent 9 maanden zwanger dus je hebt voldoende tijd om op uitverkopen of interessante kortingscodes te wachten. Het zou toch zonde zijn als je bij het uitkomen van een nieuwe collectie direct een hele lading babykleding koopt als je hier op een later moment ook een mooie H&M kortingscode voor had kunnen gebruiken? Dan ben je als het ware een dief van je eigen portemonnee. Probeer daarom iedere maand enkele dingetjes te kopen en houd de uitverkopen en kortingsacties goed in de gaten. Wanneer je de aankopen over de gehele zwangerschap verspreid, zal je dit veel minder snel merken dan wanneer je op het laatste moment direct een gigantische uitgave moet doen.

Koop niet alles in één keer

Kies voor comfortabele kleertjes

Babykleertjes zijn onweerstaanbaar. De schattigheidsfactor ligt ontzettend hoog. Hierdoor weet je je soms snel te verliezen in de zogenaamde ‘babymodetrends’ van dit moment. Bedenk echter wel dat je baby zich ook prettig in de kleertjes moet voelen. Hoewel een stoer spijkerbroekje in de allerkleinste maat natuurlijk ontzettend schattig is, zal dit voor je kindje waarschijnlijk helemaal niet prettig voelen. Ook een capuchon bij een heel klein kindje is niet fijn. Dit zit niet lekker in het nekje, waardoor hij of zij niet comfortabel kan liggen. Kies daarom bij voorkeur voor zachte en natuurlijke stoffen en vermijd franjes als capuchons. Koop liever een los mutsje voor wanneer je naar buiten gaat.

Koop niet teveel newborn maatjes

Wanneer je voor de eerste keer moeder wordt, is het vaak moeilijk voor te stellen hoe snel je kindje straks zal groeien. Maar geloof ons: de eerste maanden gaat dit in een razend tempo. Doorgaans doet een pasgeboren baby een maand met één maat, soms zelfs nog korter. Bovendien verschilt de maat waarin ze beginnen. Bij sommige baby’s is maat 50 nog te groot en anderen kunnen direct maat 62 aan.

Omdat je niet weet hoeveel je kindje straks bij de geboorte weegt is het verstandig om enkele setjes in zowel maat 50 als 56 te halen. Koop hierbij niet gelijk de duurste merken, maar kies voor goedkopere babykleding. Als je toch duurdere merkjes wilt kopen is het verstandig om dit in maat 68/74 te doen. Dit zijn maten waar baby’s vaak lang in blijven hangen, waardoor je meer waar voor je geld krijgt.

Mocht het, na de geboorte van je kindje, toch blijken dat je meer nodig hebt is bijkopen natuurlijk zo gedaan. Je kunt gemakkelijk online bestellen vanaf je kraambed en vergeet ook niet dat je vaak nog kraamcadeautjes krijgt. Bijkopen is altijd beter dan teveel kleertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *