Uncategorized

Tips voor een langere levensduur van je smartphone

Tips voor een langere levensduur van je smartphone

Door de jaren heen zijn de telefoons steeds geavanceerder geworden. Maar hoe geavanceerder zij werden, hoe kwetsbaarder ze ook leken te worden. Vooral het beeldscherm wordt vaak ter discussie gesteld door critici. Hoewel de meeste telefoons namelijk standaard met touchscreen werken, blijkt het beeldscherm ook direct het meest kwetsbare onderdeel van de smartphone te zijn. Een goede val kan al het einde betekenen van de functionaliteit van de telefoon.

Dat betekent ook dat de levensduur van mobiele telefoons hard achteruit is gegaan. Waar je voorheen jaren met dezelfde telefoon deed, ben je nu al blij als je het net haalt voordat je abonnement is afgelopen en je weer een nieuwe telefoon kan kiezen. Gelukkig zijn er wel dingen die je kunt doen om de levensduur van je smartphone te verlengen en zo flink wat kosten te besparen in de toekomst. We zetten de belangrijkste tips hieronder voor je op een rijtje.

Gebruik een screenprotector

Hoe goed je telefoonhoesje ook mag zijn, deze moet altijd in combinatie met een screenprotector worden gebruikt. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat er toch snel krassen en zelfs grote beschadigingen aan het beeldscherm kunnen ontstaan. Gezien dit de grootste functionaliteit van de telefoon bevat, mag dit niet te snel gebeuren.

Kies voor een screenprotector die speciaal voor jouw telefoon is bedoeld. Zoals een screenprotector S22 voor de favoriete Samsung smartphone. Voor elke telefoon is een geschikte protector te vinden. Kies bij voorkeur voor screenprotectors van gehard glas. Deze bieden extra beschermen dan de andere flinterdunne laagjes die als ‘screenprotector’ worden verkocht.

Let op de accu van je smartphone

Het grootste probleem bij veel smartphones is dat de accu snel achteruit gaat. Zo zijn er zelfs telefoons die halverwege de dag alweer opgeladen moeten worden. Zeker bij intensief gebruik. Een verouderde accu is erg vervelend en ook één van de voornaamste redenen om het toestel weg te doen. Je kunt de accu echter eenvoudig langer goed houden door hier zorgvuldig mee om te gaan. Pas bijvoorbeeld altijd op tijdens het opladen dat je dit niet langdurig blijft doen. Zo is het niet goed om je telefoon de hele nacht op de telefoon te leggen. Dit kan de accu onnodig beschadigen. Door zorgvuldig met je telefoon om te gaan, kan dit zo goed als voorkomen worden.

Hou er wel rekening mee dat de accu na enkele jaren sowieso achteruit zal gaan. Als de telefoon verder nog goed is, kan je er ook voor kiezen om de accu te vervangen. Dit kost een stuk minder dan een nieuwe smartphone en zo kan hij weer heel lang mee. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *