Vrouwen

Tips voor meer persoonlijke ontwikkeling in 2023

Tips voor meer persoonlijke ontwikkeling in 2023

Heb je het gevoel in een sleur te leven? Het lijkt alsof je maar niet vooruit komt. Sterker nog, soms lijkt het zelfs alsof je enkele passen achteruit zet. De dagen gaan aan je voorbij. Je leeft je leven. Maar je hebt niet echt het gevoel dat je er alles uithaalt. Dat kan erg somber maken. Liever zie je meer groei in je persoonlijke ontwikkeling. Het goede nieuws? Er is altijd tijd en mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Ongeacht je leeftijd.

Wil jij het roer eens drastisch omgooien dit jaar? En echt aan jezelf werken? Met behulp van de volgende tips merk jij echt verschil in jouw persoonlijke ontwikkeling. Tijd om het roer om te gooien in 2023!

Stel een uitdagend doel

Er gaat niets gebeuren als je gewoon op de bank blijft zitten en blijft doen wat je anders ook doet. Begin daarom met het stellen van een uitdagend doel. Wat wil je dit jaar bereiken? Wat dacht je bijvoorbeeld van het leren van een vreemde taal? Trek de stoute schoenen aan en schrijf je in voor een taalcursus op www.ste.nl/.

Het spreken van meerdere talen biedt ongelooflijk veel voordelen. Ten eerste biedt het de mogelijkheid om met meerdere mensen te communiceren, ook heel handig wanneer je bij een internationaal bedrijf werkt! Ten tweede is het ook nog eens een manier om je kennis te verbreden, je brein te trainen. Meertaligheid maakt slimmer, het boost je werkgeheugen en zorgt er zelfs voor dat je je moedertaal beter gaat gebruiken. Het zorgt er zelfs voor dat je minder vroeg Alzheimer kunt ontwikkelen. Kortom: trainingen bij STE zijn zeker de moeite waard als je je op persoonlijk vlak verder wilt ontwikkelen.

Door jezelf uit te dagen, krijg je weer meer grip op het leven. Je leeft met een missie.

Maak extra tijd vrij

Het lukt niet om te werken aan zelfontwikkeling als je hier geen tijd voor hebt. In het extreemste geval kan dit betekenen dat je een sabbatical van het werk neemt, maar dit kan natuurlijk ook iets subtieler. Bijvoorbeeld al door elke dag een uur eerder op te staan en dan te werken aan jezelf.

Probeer echt elke dag tijd in te plannen voor jezelf. Dat kan soms zelfs al betekenen dat je even helemaal niets doet. Gewoon alleen met je gedachten. Dat kan echt al erg zinvol zijn. Wist je dat sommige kleine dingen je leven kunnen veranderen, zonder dat je daar zelf erg in hebt? Denk bijvoorbeeld aan het lezen van een boek. Het lijkt heel simpel. Een goed  boek kan je leven echter ongelooflijk veranderen. Maar.., dan moet je wel de tijd vinden om deze te lezen. Een paar avonden zijn soms al genoeg en toch kan het je leven veranderen. Hoe bijzonder is dat?

Sta open voor anderen

Het is bijzonder hoe sommige mensen soms in je leven komen, precies op het moment dat jij dat nodig had. Sommige mensen blijven en anderen blijven maar kort, maar ze geven onbewust lessen die jij nodig had. Daarom is het zo belangrijk om open te staan voor anderen. Ook anderen die misschien een heel ander perspectief op de wereld hebben. Misschien kan jij als atheïst bijvoorbeeld wel heel veel leren van een Christen of Moslim. Dat betekent niet dat je plotseling een religie moet volgen, maar wel dat je je opent voor andere invalshoeken en je niet vast blijft bijten aan wat je gewend bent. De uitkomst zal je verrassen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *