wonen

Tuin bestraten: wat kost het?

tuin bestraten

Wil je binnenkort kunnen genieten van een strak betegelde tuin? Is jouw tuin echt aan een opknapbeurt toe dit voorjaar? Heb je geen zin om de tuin zelf aan te pakken? Dan is het laten betegelen van jouw tuin een prima oplossing. Nieuwe tuintegels leggen, het klinkt zo eenvoudig. Helaas is dat in de meeste gevallen niet zo. Het zelf aanleggen van een nieuwe bestrating kost veel tijd en energie. Het vergt al snel zijn tol van je lichaam. Moet je dit willen? Het antwoord is meestal ‘nee’. Maar wat kost het als je je tuin wilt laten bestraten? Is het mogelijk om hierop te besparen zonder zelf dagen op je knieën in de aarde door te brengen?

Tuin laten bestraten, de kosten op een rijtje

De kosten voor het bestraten van een tuin zijn zeer uiteenlopend. Deze variëren van € 50,- tot maar liefst € 150,- per vierkante meter. Het kostenplaatje is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan het soort tegels dat gebruikt wordt, de moeilijkheidsgraad en het vervullen van meerdere wensen en eisen. Je kunt het bestraten van de tuin vaak zo duur maken als je zelf wilt. Zelf bestraten is in veel gevallen geen optie. Dit is een fysiek zware klus die je vaak beter kunt overlaten aan professionals. Toch staan nog steeds veel mensen in dubio: zelf bestraten of laten doen? Wanneer je weet dat het fysiek eigenlijk te zwaar is, is het niet aan te raden om hierop te besparen. Gebruik het extra geld om je lichaam rust te geven. Zo hoef je enkel te genieten van een prachtig nieuw terras.
Tuin laten bestraten

Tuin bestraten: 3 handige bespaartips

We weten nu dat het niet altijd verstandig is om een bestrating zelf aan te leggen. Daar kan je dus ook moeilijk op besparen. Toch is het laten plaatsen van nieuwe tuintegels een flinke uitgave. Vaak moet je diep in de spaarbuidel tasten. Daarom is het fijn om te weten dat er ook andere manieren zijn om wat geld te besparen. Wij zetten 3 handige bespaartips voor jou op een rijtje:

  • Allereerst is het belangrijk om meerdere offertes op te vragen. Kies niet enkel voor een stratenmaker bij jou in de buurt, maar geef je ogen goed de kost. Tegenwoordig zijn er online veel eenvoudige tools te vinden om een geschikte stratenmaker op te zoeken. Vraag vrijblijvend een offerte bestraten aan en vergelijk deze met andere stratenmakers. Zo weet je precies waar je het voordeligst uit bent. Door de prijzen te vergelijken, kun je eenvoudig tientallen euro’s besparen op het bestraten!
  • Kies voor voordelige tuintegels. Tuintegels zijn er in werkelijk alle soorten en maten. Ze beschikken allemaal over andere voor- en nadelen, vaak komt het dan ook vooral op smaak aan. Logischerwijs is het ene materiaal duurder dan het andere materiaal. Als je wilt besparen op het bestraten is het verstandig om een goedkopere tegel uit te kiezen. Let hierbij wel goed op de prijskwaliteitsverhouding. Je wilt immers niet over enkele jaren weer voor hetzelfde probleem staan. Laat goedkoop geen duurkoop zijn!
  • Verwijder zelf de oude tegels uit de tuin. Als een stratenmaker dit ook nog moet doen is de kans groot dat hij extra kosten rekent. Hartstikke zonde natuurlijk! Vraag eventueel om de hulp van je naasten en verwijder zelf de oude tegels. Zo bespaar je eenvoudig tientallen euro’s op het uiteindelijke kostenplaatje.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *