Gezondheid

Tweedehands fiets kopen? Let op de fietsonderdelen!

Tweedehands fiets kopen

Je woont al jaren in een grote stad en inmiddels weet je al dat een dure fiets hier helemaal niets waard is. Nou ja, eigenlijk wel, want dieven zijn er dol op. Ieder jaar weer worden er duizenden fietsen uit drukke steden gestolen. Zoveel zelfs dat de politie er nog maar weinig aan kan doen. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor een tweedehands fiets, daarvan is het immers niet zo erg als hij gestolen wordt.

Dit betekent natuurlijk niet dat je geen kwaliteit van de fiets verwacht. De fietsonderdelen moeten immers in orde zijn, zodat jij veilig kunt rijden. Wil jij niet voor nare verrassingen komen te staan? En wil je zeker weten waar je op moet letten als je een tweedehands fiets koopt? Wij geven een aantal tips!

Deze fietsonderdelen verdienen extra aandacht

De fiets beschikt over een aantal essentiële onderdelen. Het is daarom belangrijk dat deze wat extra aandacht krijgen, zodat je zeker weet dat je jouw weg veilig kunt vervolgen. Maar welke fietsonderdelen zijn dat?

Let allereerst op de frame van de fiets. Deze vertelt je al heel veel over de conditie van jouw favoriete vervoersmiddel. Is het frame recht? Zitten er barsten in of is hij kromgetrokken? Hoe is het met de conditie van de banden? Kunnen deze nog prima een rondje mee of moeten ze vervangen worden? Heeft de fiets versnellingen? Kijk dan of je nog goed kunt schakelen.

Alle bovenstaande onderdelen zijn van essentieel belang voor een veilige wegligging. Bedenk tevens dat als deze dingen vervangen moeten worden, je nog aardig in de spaarbuidel mag tasten. Maak van goedkoop geen duurkoop en test de fiets uitvoerig voordat je hem koopt.

Deze fietsonderdelen verdienen extra aandacht

Waar tweedehands fietsen kopen?

Maar waar vind je een tweedehands fiets die nog in redelijk goede conditie is en waar je betrouwbare informatie over krijgt? Natuurlijk kun je er voor kiezen om Facebook of tweedehands verkoopsites af te struinen, maar hoe betrouwbaar is de informatie die je hier vindt? Bij tweedehands moet je immers vaak geluk hebben. Je moet de mazzel hebben dat de verkoper eerlijk is en je duidelijk vertelt wat er aan de fiets schort. Zo kan jij een weloverwogen beslissing nemen. Helaas is dit niet altijd het geval.

Wil je zeker weten dat het verhaal klopt en je straks over een mooie tweedehands fiets beschikt? Wil je niet direct voor een dure uitgave staan als alle fietsonderdelen aan vervanging toe blijken te zijn? Schaf de fiets dan bij een officiële fietswinkel of rijwinkelshop aan. Hier leveren mensen hun oude fiets in, waarna ze gecontroleerd worden door professionals en vervolgens voor scherpe prijzen worden verkocht. Je beschikt dan in elk geval over de garantie dat de informatie je ontvangt klopt. Daarnaast kunnen ze jou ook altijd helpen bij het repareren van de oude fiets. Hierdoor hoef je nooit zelf te sleutelen.

Wil je zeker weten dat de fiets niet gestolen is? Vraag dan voor de zekerheid naar het serienummer van de fiets. Zo kan je nagaan of de verkoper betrouwbaar is en weet je ook direct welke prijs hier ooit voor betaald is.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *