VrouwenZakelijk

Tweedehands laptop kopen: hier moet je op letten!

Tweedehands laptop kopen tips

Heeft je huidige laptop het plotseling begeven en kan je echt niet zonder computer? Maar is het financieel op dit moment niet mogelijk om een geheel nieuw model aan te schaffen? Dan is een laptop tweedehands kopen waarschijnlijk de meest voor de hand liggende optie. Toch roept dit ook wel vragen op. Want hoe voorkom je een miskoop? Hoe verklein je het risico dat het apparaat plotseling mankementen gaat voorkomen en je op de lange termijn nóg duurder uit zal zijn? Waar moet je op letten als je een tweedehands laptop aanschaft?

Let goed op de prijs

In de meeste gevallen kiezen mensen voor een tweedehands laptop omdat ze zo goedkoper uit zijn. Dit hoeft echter niet per definitie zo te zijn. Ook al lijkt dat misschien in eerste instantie wel. Daarom is het verstandig om eerst voldoende onderzoek naar het huidige aanbod te doen.

De techniek staat immers niet stil. De (goedkope) laptops die momenteel op de markt verschijnen zijn qua specificaties veel verder vooruit dan de laptops die voorheen het beste waren aangeschreven. Een laptop die vijf jaar geleden € 1.500 euro kostte en nu voor € 450,- wordt aangeboden lijkt misschien een zeer goede deal, maar is er voor dat zelfde geld niet ook een nieuw model met soortgelijke specificaties te vinden? Doe goed onderzoek alvorens je een tweedehands model aanschaft. Zo weet je zeker dat je het voordeligst uit zal zijn.

Let goed op de prijs laptop

Direct aan de slag

Probeer laptops die eerst helemaal opgeknapt moeten worden te vermijden. Hoewel een nieuw besturingssysteem aanschaffen en installeren voor de meesten geen probleem zal zijn, levert dit veel extra kosten op. Bovendien zijn er ook laptops verkrijgbaar die ook nog eens allerlei extra updates moeten krijgen om gebruikt te worden. Dit kost niet alleen veel geld, maar ook nog eens extra tijd. Daarnaast is er een hoop kennis voor nodig om deze laptops weer gebruiksklaar te krijgen. Doe je zelf dit niet aan en kies voor een laptop die je direct kunt gebruiken. Zo bespaar je niet alleen een heleboel geld, maar ook nog eens veel stress.

Koop bij een winkel

Er zijn veel winkels waarbij je gemakkelijk tweedehands laptops kunt aanschaffen. In vrijwel ieder groot centrum zit er wel een eenmanszaak die zich specialiseert in de verkoop van tweedehands toestellen. Het grote voordeel hiervan is dat je doorgaans over een garantieperiode beschikt. Zo weet je zeker dat de laptop naar behoren werkt. Iets wat je meestal niet hebt als je bij een particulier koopt.

Wil je een laptop kopen en twijfel je nog tussen tweedehands of nieuw? Bekijk dan ook nog eens de mogelijkheden voor een refurbished model. Deze gebruikte laptops zijn eerst uitvoerig getest en opgeknapt voordat ze opnieuw in de verkoop werden gebracht. Hierdoor ben je verzekerd van een optimale werking. Bovendien beschik je doorgaans ook over een garantieperiode. Iets wat, vooral bij een duurdere uitgave, natuurlijk wel zo prettig is. Kijk goed naar de duur van de garantieperiode en wat er precies onder de garantie valt. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *