VrouwenZakelijk

Veelgemaakte fouten bij het starten van een eigen bedrijf

Veelgemaakte fouten bij het starten van een eigen bedrijf

De kogel is door de kerk: je gaat beginnen als zzp’er! Een spannende beslissing die vaak heel goed uitpakt, maar in sommige gevallen ook een enorme misser blijkt te zijn. Weet in elk geval dat je zeker niet alleen bent. Steeds meer vrouwen zijn tegenwoordig werkzaam als zzp’er.

Deze verandering is voornamelijk te wijten aan het feit dat veel vrouwen moeten (en willen) blijven werken als ze een gezin krijgen, maar het lastig vinden om dit met hun huidige baan te combineren. In dat geval klinkt het natuurlijk als dé ultieme droom om zelf je uren te bepalen en meer thuis te zijn. Maar is het wel zo simpel? En hoe zorg je er voor dat jouw bedrijf succesvol wordt? Dit doe je in elk geval door niet in de veelgemaakte fouten bij het starten van een eigen bedrijf te trappen. Welke dat zijn, lees je in dit artikel!

Niet investeren in online marketing

Als je voor het eerst een bedrijf start, hoop je natuurlijk dat dit een daverend succes zal worden. Op je echte eerste werkdag zit je dan ook verlangend voor je computer en wacht je tot de eerste klanten verschijnen. Tot je frustratie gebeurt er echter helemaal niets. Niet zo gek ook, want je moet wel vindbaar zijn voor klanten. Dit doe je door bijvoorbeeld in online marketing en leadgeneratie te investeren. Denk niet dat je dit er zelf ‘zomaar’ bij kunt doen. Een goede online marketing zal dagelijks veel van jouw tijd vragen. Wanneer je net een bedrijf start is dat natuurlijk niet wenselijk. Besteed dit daarom uit aan iemand die er verstand van heeft. Zo kan jij je focussen op je bedrijf.

Niet investeren in online marketing

Direct je baan opzeggen

Ben je momenteel in loondienst en overweeg je al tijden om een eigen onderneming te starten? Heb je nu eindelijk de knoop doorgehakt? Wacht dan vooral nog even met het opzeggen van je baan. Als je nu je baan opzegt is de kans immers groot dat je een tijdje zonder inkomen zal zitten. Het starten van een onderneming kost veel tijd & geld. Het duurt even voordat dit gaat lopen. In de tussentijd is het wel fijn als je er financieel niet op achteruit gaat. Zeg daarom pas je baan op als je zeker weet dat je van je nieuwe inkomen kunt leven. Dat scheelt een hoop stress.

Direct je baan opzeggen

Administratie niet op orde houden

Administratie? Wat is dat? Alle belangrijke zaken zijn weggewerkt op je computer of liggen in een schoenendoos. Totdat je plotseling de aangiftes weer moet doen en de stress toeslaat. Niet doen! Bewaar alle afspraken, kosten die je gemaakt hebt en gesprekken met klanten en inkomsten. Zo heb je altijd alles bij de hand als dit nodig is. Denk ook aan de dingen die je normaal gesproken vergeet zoals de papieren over adverteren op youtube door specialist Team Nijhuis. Als je aangifte moet doen is het wel belangrijk dat je over alle papieren beschikt. Dit geldt dus ook voor de uitgaven die je gedaan hebt. Door de administratie op orde te houden, voorkom je een hoop stress.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *