KledingKleding AccessoiresVrouwen

Verzorgingstips kleding: zo houd je je kleding mooi

Verzorgingstips kleding

Als modeliefhebber investeer je in mooie en duurzame kleding. Is kwaliteit belangrijk voor jou? Dan wil je graag jouw garderobe verzorgd houden. Voor verschillende stoffen gelden specifieke regels als het gaat om het wassen, drogen en opbergen van deze kledingstukken. Wij geven je per stof de gebruikstips, zodat jij deze op jouw garderobe kunt toepassen!

Linnen:

Deze heerlijk luchtige stof is fijn om tijdens warme zomerdagen te dragen. Om jouw linnen tops of broeken lang mooi te houden, raden wij aan om deze maximaal op 40 graden te wassen. De stof kan rond de 3% krimpen, maar wordt mooier naar meer wasbeurten. Hang linnen kleding bij voorkeur strak aan de waslijn, zo voorkom je extra kreukels. Linnen mag niet in de droger, want de hitte maakt de kwaliteit van deze stof slechter. Wil je de kreukels wegstrijken? Zorg dan dat de kleding licht vochtig is, zodat de vezels goed blijven. Voor lang kleurbehoud raden wij aan om deze kleding binnenstebuiten te wassen.

Kasjmier:

Kasjmier is een wolsoort van de kasjmiergeit. En is redelijk vergelijkbaar als andere wolsoorten. Was deze items op de hand of met een wolwasprogramma. Altijd alleen behandelen met lage temperaturen, wolwasmiddel of babyshampoo. Laat de stof liggend drogen, zodat de vezels niet uitrekken. Ook opgevouwen in de kast leggen, niet ophangen dan kan het kledingstuk haar vorm verliezen.

Kasjmier kleding

Leer:

De combinatie van leer en water is geen match made in heaven! Spuit daarom je leren producten voor gebruik in met doorzichtige water- en vuilafstotende spray. Lichte vlekken of opgedroogde regendruppels verwijder je snel met een zachte borstel, maar gebruik hierbij nooit water. Zo voorkom je kleurverschillen.

Zijde:

Een prachtige stof met een luxe uitstraling, want de mooie zijdeglans wil je natuurlijk lang behouden. Was de kleding op een anti-kreukprogramma op 30 graden en het liefst op een handwasprogramma. Laat zijde kleding nooit centrifugeren en wring deze niet uit. Voor de beste reiniging breng je zijde kleding naar de stomerij.

Spijker:

Al geven sommige mensen de voorkeur aan een verwassen jeans. Ben jij degene die de donkere blauwe kleur graag lang wil behouden? Dan raden wij je aan om jouw dames jeans af en toe een nachtje in de vriezer te leggen. Door de kou gaan de bacteriën die voor nare geurtjes zorgen weg. Zitten er verder geen vlekken op de jeans, dan heb je een onnodige wasbeurt voorkomen met deze oplossing. Natuurlijk is het wel zo hygiënisch om jouw jeans af en toe een wasbeurt te geven. Wanneer je deze jouw spijkerbroek binnenstebuiten wast, blijft de kleur langer behouden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *