KledingVrouwenwonenZakelijk

De vindbaarheid van jouw website verhogen doe je zo!

vindbaarheid website verhogen

Steeds meer vrouwen starten een eigen bedrijf. Zij genieten van een verhoogde flexibiliteit en gevoel van eigenwaarde door zich als ondernemer te bestempelen. Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Als zelfstandige is het vaak hard aanpoten om al het werk te voltooien en is het lastig om de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Bovendien spelen er zaken mee waar je vaak slechts weinig verstand van hebt. Zo is het verhogen van de vindbaarheid van jouw website van cruciaal belang voor een succesvol bedrijf. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? Wij zochten het uit!

Schakel een professional in

Hoe graag je ook de teugels in eigen handen houdt. Soms moet je wel wat werk uitbesteden voor een beter resultaat. Als je geen verstand hebt van online marketing is het nooit verstandig om dit helemaal zelf aan te pakken. De slagingskans is dan zeer klein. Daarom is het raadzaam om altijd direct een professional in te schakelen. Een online bureau voor marketing kan jou veel vertellen over de do’s en don’ts op dit gebied. Daarnaast kunnen zij jouw taken overnemen als dat nodig is. Zij beschikken over jarenlange ervaring en kennis die het mogelijk maakt om een goede reclamecampagne op te zetten. De eerste stap in een goede online marketing is het verbeteren van de vindbaarheid in Google. Dit kan door middel van verschillende methodes. De marketeer zal je hierover informeren.

Linkbuilding toepassen

Linkbuilding is een zeer effectieve methode om de vindbaarheid in Google te vergroten. Dit gebeurt middels een verzameling aan links. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat kwalitatieve websites een link naar jouw website vermelden. Dit kan bij blogs, bedrijven of reguliere sites. Vaak wordt de website vermeldt onder een zogenaamde ‘ankertekst’. Dit zijn een of meerdere woorden die gelinkt worden aan jouw site. Belangrijk is dat de informatie relevant is voor de diensten en producten die jullie aanbieden. Daarnaast moet ook de kwaliteit van jouw eigen website hoog zijn. Als Google ziet dat er veel gelinkt wordt naar jouw website, zal deze op onderzoek uitgaan. Het algoritme bekijkt of jouw website daadwerkelijk over goede informatie beschikt. Als dit het geval is, wordt de positie in de zoekmachine verhoogd. Het is wel belangrijk dat de kwaliteitsscore van de website hoog is. Als er gelinkt wordt naar jouw website en hierop geen relevante informatie te vinden is, zal Google de link als spam gaan beschouwen. Hiermee daalt de slagingskans en raak je vrijwel onzichtbaar voor het grote publiek. Ook bij linkbuilding is het belangrijk om een professional in te schakelen.

Schrijf unieke content

Vrouwen die dol zijn op schrijven kunnen hun hart ophalen bij deze tip. Het schrijven van unieke en relevante content is van essentieel belang voor een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Kruip dus lekker op de bank en schrijf enkele ideeën op papier. Zorg dat ze van toepassing zijn op de diensten en producten die jouw bedrijf levert. De kans dat jouw website hoger in Google terecht komt is dan een stuk groter. Ben je van nature geen schrijver of kies je liever voor zogenaamde SEO teksten? Schakel dan een tekstschrijver in om dit klusje voor jou te klaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *