Vrouwenwonen

Vliegenlamp kopen: zo maak je de juiste keuze!

Een vliegenlamp is een handig apparaat waarmee vliegen zonder extra inspanning gevangen kunnen worden. Deze lamp mag gezien worden als een elektrische vliegenvanger. De vliegenvanger lokt de vliegen met een UV-lamp, vervolgens worden deze gedood door een hoogspanningsrooster of een plakstrip. Er zijn verschillende redenen om voor een vliegenlamp in plaats van een traditionele elektrische vliegenmepper te kiezen. De voornaamste reden is dat je hier zelf weinig aandacht en moeite in hoeft te investeren. Je plaatst de lamp en deze doet vervolgens haar werk. Je hoeft dus niet meer zelf achter al het ongedierte aan. Fijn wanneer je lekker buiten zit. Een vliegenlamp heeft ook voordelen in de horeca. Zo hou je vliegen weg van klanten en personeel, zonder dat je hier zelf veel voor hoeft te doen.

Wanneer je op zoek gaat naar een vliegenlamp, kom je al snel tot de conclusie dat het aanbod ontzettend groot is. In de categorie insectenlampen is enorm veel te vinden. Hoe weet je dan of je de juiste keuze maakt? In dit artikel zetten we de verschillende vliegenlampen op een rijtje en leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van deze handige lamp.

Hoe werkt een vliegenlamp?

Bij AlleKabels vind je een enorm breed aanbod van insectenlampen. Dat is ook niet zo vreemd, want de vraag naar deze lampen lijkt ieder jaar weer explosief toe te nemen. Toch zijn er maar weinig mensen die echt begrijpen hoe zo’n lamp precies werkt. De meeste vliegenlampen werken op dezelfde manier. Ze lokken vliegen met behulp van Uv-licht. Bij sommige lampen wordt dit licht ook nog eens gecombineerd met zogenaamd lokvloeistof. Hierdoor wordt het voor de insecten nóg aantrekkelijker om een kijkje te komen nemen.

vliegenlamp

Wanneer de insecten eenmaal nieuwsgierig genoeg zijn geworden en een kijkje gaan wagen, zullen zij overvallen worden door een plaat op hoogspanning of een kleefplaat. Hierdoor zal het beestje geëlektrocuteerd worden of vastgeplakt zitten aan de plaat.

Welke methode precies wordt gebruikt verschilt per lamp. Dit kan ook aan de situatie liggen. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een lamp om de hygiëne bij een horecazaak te verbeteren, dan is het beter als de insecten worden opgevangen in een apart compartiment binnen de vliegenlamp. Gelukkig is ook dat mogelijk.

Voor welke vliegenlamp kies ik?

 

Het kiezen van de juiste vliegenlamp hangt van heel veel verschillende factoren af. Hierbij is het met name belangrijk om te kijken naar de setting waarin je deze lamp gebruikt. Gebruik je deze bijvoorbeeld enkel thuis? Dan is het helemaal aan jou om te beslissen welke vliegenlamp het meest geschikt is. Wanneer hygiëne hoog in het vaandel staat, zoals bij horecagelegenheden of andere plekken waar dit noodzakelijk is, dan zullen niet alle lampen volstaan.

Vooral vliegenlampen met een spanningsrooster zijn minder geschikt voor plekken waar hygiëne erg belangrijk is. Dit komt doordat er kleine deeltjes van de insecten in een opvangbak terecht komen. Daarnaast kan er ook een kleine hoeveelheid rook ontstaan als een insect hier tegenaan komt.

Vliegenlampen met aanzuiging zijn daarentegen weer uitermate geschikt voor plekken waar hygiëne hoog in het vaandel staat. Dit omdat het systeem enkel de insecten naar binnen zuigt en deze vervolgens in een afgesloten bak bewaard. Hierdoor ervaren gasten geen hinder van het apparaat.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *