Eten

Waar is een biologische winkel?

Waar is een biologische winkel

Je kunt een Biologische winkel zoeken op het internet of je kijkt bij jouw in de buurt. In deze winkels vind je uitsluitend producten waarbij aan het milieu wordt gedacht. Ook wordt er rekening gehouden met het welzijn van de dieren. Zo leven de meeste dieren niet in de buurt van mest en hebben ze voldoende bewegingsruimte. Daarnaast wordt de CO2 uitstoot ook beperkt bij het biologisch telen van producten. Ook zijn er geen geur en kleurstoffen toegevoegd. Hierdoor smaak het product precies zoals het zou horen te smaken. Daarnaast worden er geen conserveringsmiddelen gebruikt. Je hebt dus de pure en natuurlijke smaak. Het is wellicht wat minder lang houdbaar maar je kunt het verschil echt proeven.

De voordelen van biologisch vlees

Biologische slager vlees is vele malen verser en lekkerder volgens de meeste mensen. Er zit namelijk geen transport en opslag tussen wat zorgt voor die heerlijke verse smaak. Daarnaast verlaagd dit ook de CO2 uitstoot en is het dus een duurzame keuze. Ook hebben de dieren een beter leven gehad bij de boer. Vaak kun je dit in de stallen zelfs nog bewonderen. De dieren krijgen namelijk ook geen groei middelen om sneller geslacht te kunnen worden. Op hun eigen tempo kunnen ze dus opgroeien in een optimale omgeving. Ook wordt er gezorgd voor de dieren die binnen leven. Zij moeten namelijk ook genoeg frisse lucht krijgen. Daarom worden er meestal ook ramen in de stallen gemaakt. Ook krijgen de dieren geen hormonen voor ze geslacht worden. Dit zul je in de smaak van het stuk vlees terugproeven.

De biologische supermarkt

In de meest steden kun je een biologische supermarkt vinden . Zij mogen zichzelf pas biologisch noemen als ze aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarde is dat er geen conserveer, geur, kleur en smaakstoffen zijn toegevoegd. Ook moeten de boeren waar ze dit inkopen een eerlijke prijs krijgen. Wanneer de supermarkten hieraan voldoen mogen ze het label biologische supermarkt gebruiken. Het is wel de bedoeling dat er dan alleen biologische producten worden verkocht. Hier zit dan ook een regelmatige controle op. Ook moeten ze op de hoogte zijn van waar de producten vandaan komen. Zo kunnen klanten en de inspectie het traceren. In de meeste gevallen is het een lokale boer uit de provincie of gemeente. De mensen kunnen dus daar ook een kijkje gaan nemen naar de omstandigheden van de dieren. Zo draag je bij aan  een duurzaam en beter milieu waarin de boer ook een eerlijke prijs ontvangt.

Verschillen met een normale supermarkt

In de normale supermarkt wordt naast een biologisch assortiment ook een regulier assortiment aangeboden. Hier kun je dus onnodige stoffen in vinden en de boeren hebben hier waarschijnlijk ook geen prijs voor gekregen. De meeste mensen noemen de biologische winkel meukvrij eten. Dit wel in de positieve zin omdat ze graag voeding eten zonder hormonen of andere chemische middelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *