AutoVakantie

Waar moet je op letten als je dakdragers gaat kopen?

Wil je dakdragers kopen maar weet je niet welke geschikt zijn voor jouw gezin en jouw auto? In deze tekst word je op weg geholpen. Het kan namelijk lastig zijn om uit te vogelen welk model bij jou op het dak past. Weet je al waar je de dakdragers voor wil gebruiken? Naast een dakkoffer, kan je ook fietsen of bijvoorbeeld een surfplank bevestigen. En heb je de juiste gevonden, dan moet je ook nog bekijken hoe je ze op je dak plaatst. Lees snel verder voor antwoorden.

Wat zijn dakdragers?

Allereerst is het misschien goed om te beginnen met het uitleggen van wat dakdragers nu eigenlijk zijn. Dakdragers zijn stangen die je aan het dak van je auto bevestigt om er daarna een dakkoffer op te kunnen zetten, maar ook andere spullen. Een dakkoffer kan je namelijk niet zomaar aan je dak vastmaken. Veel mensen zetten fietsen achter op de auto met fietsdragers, maar je kan ze dus ook bovenop je auto zetten.

Wat zijn dakdragers

Heb je dakdragers nodig?

Past je gezin of ander vakantiegezelschap maar net in de auto, nog voordat de bagage er überhaupt in zit? Of ga je op fietsvakantie en ga je eerst met de auto naar het startpunt van de fietstocht? Dan kan het handig zijn om dakdragers te kopen zodat je niet met je knieën in je nek in de auto hoeft te zitten, of op de fiets naar Zuid-Frankrijk moet. Het gaat dan wel om de vakantie, maar de weg erheen mag ook best comfortabel zijn.

Comfortabel op vakantie

Of het nu een fietsvakantie is of niet – als je met de auto op vakantie gaat wil je wel de nodige dingen meenemen. Het is je vast wel eens overkomen. Je ging met een koffer op vakantie waarvan je eigenlijk al wist dat die te klein was en dus prop je alleen het broodnodige in je bagage. Vervolgens kom je er bij aankomst achter dat je van alles bent vergeten. Je vakantie begon met een trip naar de markt of het winkelcentrum om een nieuwe handdoek te kopen, een tandenborstel en slippers. Met meer ruimte voor je bagage had je niet zo selectief hoeven zijn met het inpakken en was je niets vergeten. Behalve dan misschien een paar kledingstukken, zodat je een goed excuus had om even te gaan shoppen. Dakdragers zijn een oplossing.

Welke dakdragers moet je nou kopen?

De dakdragers die je gaat kopen moeten ten eerste op je dak passen. Als je bij een deskundige winkel je dakdragers kopen gaat, kunnen zij je daar vertellen welke op jouw auto passen. Sommige auto’s hebben namelijk al bevestigingspunten op het dak. Denk aan een rail of een klepje waaronder schroefgaten zitten. Andere auto’s hebben dat niet. In dat geval bevestig je de dakdragers bijvoorbeeld met een klem die tussen het dak en de deur zit. Voor elk dak is er dus wel een model dat past, maar laat je eerst adviseren.

Bevestigen op je auto

Hoe krijg je ze nou op je auto? Er zijn verschillende manieren waarop je dakdragers aan je dak kan vastmaken. Weet je niet zeker wat voor dak jouw auto heeft? Dan kan je het beste even langsgaan bij de winkel waar je de dakdragers wil kopen. Daar kunnen ze je precies vertellen welke je nodig hebt en ze zelfs al voor je monteren. Dat is wel zo veilig, want het is essentieel om alles goed te bevestigen. Het enige wat je dan zelf nog hoeft te doen is de vakantie boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *