AfvallenGezondheid

Waarom het eten van maanzaad zo gezond is

Waarom het eten van maanzaad zo gezond is

Maanzaad is een klein zaadje die in veel dingen te vinden is. Echter weten de meeste mensen niet zo goed wat het is en wat voor voordelen er zitten aan het eten van maanzaad. Er zitten namelijk erg veel verschillende voordelen aan het eten van maanzaad. Veel mensen vinden het dan ook lekker om maanzaad te eten in en met verschillende dingen. 

Wat is maanzaad?

Maanzaad zijn de zaadjes van de papaverbol. Deze worden ook wel slaapbollen genoemd. Deze planten mogen in sommige landen niet gekweekt worden. Dit komt omdat in het sap van de bollen een beetje verdovend middel zit. In het wild zit er echter nauwelijks van deze stoffen in de planten. 

Maanzaad wordt veel gezien als een gezond zaad om te eten. Dit komt omdat er veel verschillende vitaminen en mineralen in maanzaad zitten. Hierom is het ook erg gezond om maanzaad te eten. 

In veel verschillende dingen wordt maanzaad verwerkt. Vooral is het erg populair om maanzaad in brood te verwerken. Hierbij wordt het op dezelfde manier gebruikt als sesamzaad. Veel mensen vinden het dan ook erg lekker om maanzaad in brood te eten. 

Omdat maanzaad uit dezelfde plant als opium komt, wordt er al snel een link tussen deze twee gelegd. Deze link is echter helemaal nergens voor nodig. Er is een wereld van verschil tussen maanzaad en opium. 

Opium is een stof die gemaakt wordt van papaver. Dit wordt vaak gewonnen uit het sap van de onrijpe bollen. Maanzaad zijn de zaden van de papaverplant. Deze bevatten dus nauwelijks tot geen opium. Hierom zijn deze ook veilig om te eten. 

Maanzaad is gezond

Er zitten veel verschillende vitaminen en mineralen in maanzaad. In maanzaad zul je vooral veel thiamine vinden. Dit wordt ook wel vitamine B1 genoemd. Ook vitamine B11, B6, E, B2 en B3 zitten in maanzaad. Hier zul je echter minder van vinden in een zaadje dan B1. 

In vergelijking met vitaminen zitten er meer mineralen in maanzaad. In maanzaad zit voor veel mangaan. Ook zit er een grote hoeveelheid koper in de zaadjes. Verder zit er veel calcium, fosfor en ijzer in. Ook zitten er mineralen in zoals magnesium, zink, selenium en kalium. 

Omdat er veel vitaminen en mineralen in maanzaad zitten wordt dit al snel bestempeld als gezond. Echter zijn er nog meer redenen waarom maanzaad gezond kan zijn. 

In China wordt maanzaad nog veel gebruikt voor de traditionele geneeskunde. Het is namelijk een manier om misselijkheid en braken tegen te gaan. Verder kan maanzaad gebruikt worden als middel tegen slapeloosheid zonder dat je hiervoor slaapmiddel in hoeft te nemen. 

Maanzaad werkt tegen slapeloosheid omdat er een klein beetje opium in zit. Dit is een middel waar veel slaapmiddelen en pijnstillers van gemaakt worden. Hier kun je dan ook een soort slaapopwekkende werking van kunnen krijgen. Maanzaad heeft zich bewezen als een effectieve en natuurlijke manier om slapeloosheid tegen te gaan. Voor mensen die niet goed kunnen slapen is dit erg prettig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *