Vakantie

Waarom investeren in een boot een goed idee is!

Waarom investeren in een boot een goed idee is!

Bevind jij je graag op het water? Ben je normaal degene van een sloep huren in Haarlem of van een bootje huren in de Biesbosch? Of misschien is het wel tijd om je eigen bootje te kopen. Maar dat is wel een moeilijke beslissing, want een boot is niet goedkoop en er komt wel werk bij kijken. Maar je kan je geld niet je graf inbrengen dus waarom niet een uitgave als dit doen als je er heel veel mooie herinneringen uit haalt. Dus we hebben het hier over de voor- en nadelen, maar vooral waarom het zo superleuk is!

Leuke dingen

Stel je voor dat je elke keer als het zonnetje schijnt of zelfs wanneer het zonnetje niet schijnt gewoon even de boot kan pakken. Vooral in de zomer is het gewoon een droom om constant buiten te kunnen zijn en dan is niks beters dan dat ook nog op een boot te kunnen doen. Want je kan dan al je vrienden meenemen en hoeft niet aan de extra kosten te denken. Je kan met je boot op plekken komen waar je normaal nooit zou kunnen komen zoals bepaalde natuurgebieden in Nederland. Het is sowieso een hele unieke manier om plekken te kunnen meemaken. Dus stel het je vooral al helemaal voor. Om lekker te kunnen zonnebaden op het water en elke keer als het te warm is lekker het water in te kunnen duiken. Wat een luxe! Je hoeft ook zeker geen jacht te hebben. Zelfs met een super klein bootje kan je al heerlijk liggen en je eigen kussens meenemen en je eigen eten. Het fijne is, dat je niet aan verhuur tijden vastzit dus je kan wanneer je wil en voor hoe lang je wilt op de boot. Stel je voor dat het onverwachts een supermooie dag is, dan kun je meteen weg. Ook als je een spontane avond op de boot wil met wat vrienden kan dat lekker!

Minder leuk

Een paar nadelen zijn dus wel dat je een flinke som neer moet leggen om de boot aan te schaffen. En het behouden ervan kan ook wel een centje kosten. Je moet dus wel een beetje liefde hebben voor montage en monteurs. Een klussenman zal blij zijn om de motor in goede conditie te houden, maar als je daar eigenlijk niet echt van houdt dan wordt het wel een beetje lastig. Dan moet je namelijk elke keer als er iets niet goed werkt een mannetje bellen die komt kijken en dat loopt al helemaal op in de kosten. Ook moet je bijna altijd wel betalen om je boot ergens neer te zetten. En je wilt waarschijnlijk wel een goede plek hebben om je boot neer te zetten. Want het kan zomaar dat er een zwerver kiest om te bivakkeren in je boot. Dat zou geen probleem zijn alleen helaas is het veel voorkomend dat zwervers dingen wel kapot gaan maken en op plekken gaan plassen en vies maken. Dus het is wel heel goed om te zorgen dat je je boot op een goede plek neerzet maar daar zit wel een groter prijskaartje aan. Het kan best duur oplopen om je boot daar de hele tijd te hebben staan, maar ook bijvoorbeeld in de winter is het heel schadelijk voor je boot om hem op het water te hebben staan als het gaat vriezen.

Kopen of Huren?

Zie jij jezelf al lekker op een zonnige dag met een boot door het water varen? Dan vraag je je waarschijnlijk nog een ding af: Moet ik een boot huren of kopen. Beide hebben natuurlijk z’n voor- en nadelen. Als je een boot koopt, kun je zelf beslissen wanneer je gaat varen. Je hoeft je niet af te vragen of er die dag wel boten beschikbaar zijn voor huur. Daarentegen is het kopen van een boot vrij duur en komen er ook nog vele andere kosten bij kijken zoals je al eerder hebt gelezen. Het huren van een boot heeft al deze bijkomende kosten niet! Geen onderhoudskosten, geen opslagkosten, enz. Het enige wat je hoeft te doen is ’s ochtends de boot ophalen en ’s avonds weer inleveren. Ook hoef je niet met een boot heel het land door te rijden om het bij het water te krijgen. En toch kun je genieten van alle andere voordelen die het hebben van een boot met zich meebrengt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *