VrouwenZakelijk

Waarom je beter met een vulpen kan blijven schrijven

Waarom je beter met een vulpen kan blijven schrijven

Een vulpen lijkt misschien wat ouderwets. Anno 2020 grijpen de meeste mensen nog steeds naar een balpen of richten ze zich op typewerk. De reden is simpel: met deze schrijfinstrumenten werk je veel sneller. En in een maatschappij waarbij alles niet snel genoeg kan gaan, is ook het schrijfgerei hierop aangepast. Maar wist je dat het schrijven met een vulpen bij pwakkerman heel veel voordelen kent? Sterker nog, naar onze mening is het beter om met een vulpen te blijven schrijven. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

Schrijven met een vulpen geeft je een geheel andere schrijfbelevenis dan met een simpele ballpoint. Het is dan ook niet voor niets dat je vroeger enkel met een vulpen op de basisschool mocht schrijven. Alhoewel de meeste basisscholen tegenwoordig meer aandacht aan typewerk besteden, zien we ook dat de vulpen langzaam geherintroduceerd wordt. Dit heeft verschillende redenen die ook voor volwassenen goed kunnen zijn om toch een vulpen te overwegen. Wij zetten ze op een rijtje.

Minder druk uitoefenen

Het grootste nadeel van een traditionele ballpoint is dat deze om geen correcte pengreep vraagt. Je kunt deze zo hard als je wilt op het papier drukken, schrijven zal hij toch wel. Hierdoor verleer je al snel de pengreep die je vroeger op school leerde. Zonde, want deze pengreep zorgde er juist voor dat je soepeler en netter kon schrijven. Bovendien is het beter voor de levensduur van de pen en stimuleer je zo je fijne motoriek. Iets wat niet alleen belangrijk is voor kinderen, maar ook op latere leeftijd nog steeds getraind moet worden.

Met een Parker pen bij Pwakkerman blijf je deze vaardigheid stimuleren. Een vulpen kan simpelweg niet te hard op papier gedrukt worden. Als je dit doet, is het niet meer mogelijk om te schrijven. Bovendien zal je merken dat je zelf je handschrift kunt veranderen. Hoe harder je drukt, hoe dikker (en onleesbaarder) het handschrift zal worden. Bij een zachte druk wordt het handschrift beter leesbaar en netter. Hierdoor kan je eindeloos variëren tot je de juiste greep te pakken hebt. Een ideaal hulpmiddel dus om jouw handschrift te verbeteren!

De toekomst van de vulpen

Met de komst van de smartphone, computer en laptop zijn er zoveel digitale mogelijkheden bij gekomen. Apparaten die jou allemaal in staat stellen om snel en uitvoerig in contact te staan met anderen. Even een afspraak noteren, aantekeningen maken of een essay schrijven, het gebeurt tegenwoordig allemaal digitaal. Is er dan nog wel ruimte over voor het geschreven woord en dan voornamelijk de montblanc van Pwakkerman.com?

Jazeker, want het geschreven woord heeft ons veel meer te bieden. Denk maar eens aan het schrijven van een persoonlijke brief of kaart. Dat gebeurt tegenwoordig eigenlijk te weinig. Schrijven met een vulpen zet ons meer aan tot nadenken. Hoe bijzonder is het tegenwoordig om een handgeschreven brief in de bus te vinden? Dan voel je je toch echt speciaal? Het idee dat de ander de moeite heeft genomen om een brief met de hand te schrijven. Onbetaalbaar! Zeker in een wereld waarin we alles vlug gedaan willen hebben. Bovendien zal je zelf ook beter over de woorden na moeten denken. Hierdoor zal je creatiever zijn en is er sprake van meer dynamiek op papier.

Kortom, genoeg redenen om die lamy vulpen van Pwakkerman aan te schaffen. Back to the basic!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *