modeVrouwenZakelijk

Waarom kiezen voor een refurbished iPhone?

Waarom kiezen voor een refurbished iPhone?

Er zijn tegenwoordig steeds meer bedrijven waarbij je refurbished apparaten kunt aanschaffen. De vraag naar een refurbished iPhone lijkt bijna met de dag toe te nemen. Maar vanwaar die populariteit? En wat houdt refurbished precies in?

Refurbished is de Engelse term voor producten die al eens eerder zijn gebruikt, opnieuw worden gecontroleerd door specialisten en vervolgens geheel opgeknapt doorverkocht worden. In het Nederlands noemen we dit proces ook wel gereviseerd.

Wanneer je voor jezelf een nieuwe iPhone koopt, is het wellicht een goed idee om voor een iPhone SE refurbished te kiezen. In dit artikel leggen we uit waarom.

Hoge kwaliteit

Een van de belangrijkste voordelen van een refurbished toestel is dat je een hoge kwaliteit kunt verwachten. Gewoonlijk wanneer je tweedehands koopt, weet je nooit zeker of de verkoper wel betrouwbaar is. Je weet dus niet of je straks met de gebakken peren zit als het toestel niet naar behoren werkt. Een refurbished iPhone wordt grondig gecontroleerd door een team Apple specialisten. De accu wordt in de meeste gevallen vervangen en de nieuwste software geïnstalleerd. Zo weet je zeker dat de kwaliteit van het toestel gewaarborgd is.

Groot aanbod

Door de groeiende vraag naar refurbished toestellen, zien we ook het aanbod enorm toenemen. Heel veel bedrijven verkopen tegenwoordig dan ook gereviseerde apparaten. Daarnaast is er ook een enorme veelzijdigheid in het aantal modellen. Zowel nieuw als oud wordt gereviseerd en opnieuw doorverkocht. Hierdoor is er voor werkelijk ieder wat wils te vinden. Of je nu de nieuwste iPhone wil kopen of liever voor een oudere generatie kiest. Je kunt altijd dezelfde kwaliteit en controle verwachten.

Beter voor het milieu

Heb je duurzaamheid hoog in het vaandel staan? Ook dan kan je met een refurbished toestel je steentje bijdragen. Doordat men steeds meer elektronica gebruikt, groeit ook de hoeveelheid afval. Apparaten worden zonder nadenken weggegooid, terwijl ze waarschijnlijk nog heel goed hergebruikt hadden kunnen worden. Als de vraag naar refurbished toestellen blijft stijgen, biedt dit enige verlichting om de gigantische afvalberg te verminderen. Zo wordt het milieu uiteindelijk minder sterk belast.

Beter voor het milieu

Geld besparen

Dit is natuurlijk een van de belangrijkste redenen om voor een refurbished iPhone te kiezen. Doordat je voor hergebruikte toestellen kiest, betaal je logischerwijs ook een minder hoge prijs. In de meeste gevallen kan de besparing tot maar liefst 30 a 40 procent oplopen. Bovendien weet je zeker dat de telefoon technisch gezien in prima conditie is. Je betaalt dus veel minder voor een telefoon die op enkele gebruikerssporen na nog zo goed als nieuw is.

Minder risico dan bij een tweedehands aankoop

Hoewel het aanbod van tweedehands toestellen veel groter is, beschik je over geen enige zekerheid als je een tweedehands model aanschaft. Soms gaat een aankoop goed, maar het gebeurt ook nog regelmatig dat je een enorme miskoop begaat. Hierdoor kan goedkoop opeens duurkoop worden. Als je kiest voor refurbished loop je veel minder risico dan bij een tweedehands model van een particuliere aanbieding. Het toestel is uitvoerig gecontroleerd en opgeknapt, waardoor deze technisch gezien in optimale conditie is. Iets wat een particuliere aanbieder natuurlijk wel kan beweren, maar waarover geen zekerheid bestaat. Bovendien ontvang je bij een refurbished toestel ook altijd nog een garantieperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *