Zakelijk

Waarom je je kind(eren) moet meeverzekeren voor een uitvaartverzekering

kind-meeverzekeren-uitvaartverzekering

We denken bij Vrouwenaanrader liever niet over de dood. Gek eigenlijk, aangezien we verder alles in de toekomst goed willen plannen. We beschikken maar over één zekerheid in het leven. Uiteindelijk zullen we allemaal doodgaan. Dit klinkt misschien hard, maar is wel de realiteit. Daarom is het verstandig om je zo goed mogelijk voor te bereiden.

Een uitvaartverzekering sluit je bijna nooit voor jezelf af. Het maakt jou immers vaak meestal niet uit wat er zal gebeuren als je komt te overlijden. Dit doe je voor de nabestaanden. Zij kunnen een mooie uitvaart regelen om afscheid te nemen en komen hierbij niet voor onverwachte kosten te staan, omdat je uitvaartverzekering het geld uitkeert. Soms is het voordeliger om meerdere personen op te nemen binnen jouw polis. Denk hierbij ook zeker aan je kinderen.

Kinderen zijn vaak gratis meeverzekerd

Gelukkig is de kindersterfte in Nederland relatief laag. Daarom nemen uitvaartverzekeraars vaak de eventuele kosten voor lief. Toch wil je wel zekerheid als het noodlot toeslaat.

Wanneer je kind overlijdt en deze niet bij de polis is bijgeschreven, zal je de gehele uitvaart zelf moeten betalen. Zorg er dan ook voor dat de dekking geregeld is. Een gemiddelde uitvaart kost 7000 euro, een bedrag wat niet iedereen zomaar heeft liggen.

Bovendien kan het verschrikkelijk zijn als je geen goed afscheid van je kind kan nemen, simpelweg omdat de financiële middelen niet toereikend genoeg zijn. Daarom is je kind verzekeren altijd aan te raden. Schrijf ze meteen bij de geboorte in, zodat je je hier nooit druk over hoeft te maken. In de meeste gevallen zijn kinderen gratis meeverzekerd.

Controleer de voorwaarden

In de meeste gevallen zijn kinderen inderdaad gratis meeverzekerd, maar dit is niet altijd het geval. We zien soms ook dat er een klein bedrag betaald moet worden om een minderjarige bij te schrijven. Hierdoor wordt de maandpremie hoger. Controleer daarom altijd de voorwaarden van jouw uitvaartverzekering. Soms ben je goedkoper uit als je deze bij een andere verzekeraar afsluit.

Het kost weinig tijd om je kind mee te verzekeren, toch heb je hier heel lang profijt van. Meestal kan je een kind online registreren, maar je kunt er ook voor kiezen om telefonisch contact op te nemen met de desbetreffende uitvaartverzekeraar. Zij kunnen je vaak van een afstandje helpen bij het inschrijven van je kind(eren). Snel en eenvoudig, een veilig gevoel.

controleer voorwaarden

18 jaar en ouder

Zodra je kind meerderjarig wordt, kan je de polis los laten koppelen. Zo betaalt je kind slechts een kleine premie per maand om van dezelfde verzekering te genieten. Raad je kind dit altijd aan. Je bent goedkoper uit als je op je 18e een uitvaartverzekering afsluit. Logisch ook. De kans op overlijden is dan beduidend kleiner dan als iemand van 63 nog een verzekering wilt afsluiten.

Uit financieel standpunt is het daarom raadzaam om de verzekering door te laten lopen. Overleg met je kind wat het slimst is. Hij/zij kan er ook voor kiezen om zelf ergens anders een verzekering af te sluiten. Vergeet dan niet om dit bij jouw uitvaartverzekering te melden, zo vermijd je dubbele kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *