VrouwenwonenZakelijk

Wat zijn goede prijzen voor zonnepanelen?

Wat zijn goede prijzen voor zonnepanelen

De prijzen voor zonnepanelen liggen nogal ver uit elkaar. De goedkoopste panelen zijn zoveel goedkoper dan de duurste, dat dit vast niet juist kan zijn. Wanneer je echter niet weet waar dit aan ligt, dan wordt het lastig om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om daar hulp bij te krijgen. Hoe kan je bepalen wat nu eigenlijk het juiste prijskaartje is om aan het aanschaffen en installeren van zonnepanelen te hangen? Aan de hand van de nodige informatie wordt dat wel een stuk makkelijker. Er zijn namelijk maar een paar zaken die hier echt op van invloed zijn. Dit is simpel.

Wie is de fabrikant?

Het klinkt als een logische factor. Dat is het eigenlijk ook. Zoals je met zoveel zaken in het leven hebt, geldt ook voor zonnepanelen dat de ene fabrikant nu eenmaal meer te bieden heeft dan de andere. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de kwaliteit die geboden wordt. Sommige fabrikanten staan bekend als echte prijsvechters. Voor de zonnepanelen die zij bieden hoef je dus relatief niet zoveel te betalen. Aan de andere kant merk je dit vaak ook wel aan de kwaliteit. Ze leveren bijvoorbeeld niet zoveel op als je zou willen. Of ze gaan korter mee dan de bedoeling is. Let daar dus goed op.

Welk type is het?

Ook het soort zonnepaneel dat je kiest is van invloed op de prijs. Je hebt de zogenaamde mono-varianten. Dit zijn zonnepanelen uit één stuk. Dat betekent dat het kristal in de cellen heel gehouden is. Daardoor is het rendement ook net iets hoger. Dit kan dus ook wel iets meer kosten, want er is meer werk voor nodig om deze panelen te maken. Wanneer je voor de zogenaamde poly-variant kiest, dan kies je voor panelen zonder heel kristal. Daardoor nemen de cellen net iets minder op of vormen ze iets minder goed om. Dit zal dus wel ook iets goedkoper zijn dan de andere soort panelen.

Hoeveel panelen laat je leggen?

Meer panelen betekent ook meer kosten. Al staat dit wel goed in verhouding. Het is eigenlijk zelfs iets gemakkelijker om meer zonnepanelen te leggen, dan wanneer bijvoorbeeld maar twee of drie gelegd zouden moeten worden. Het is daarom ook aan te raden om juist dit ook mee te wegen in de keuze die je maakt. Wanneer er voldoende ruimte op het dak is, kan het heel slim zijn om juist voor meer panelen te kiezen. Zelfs wanneer je dan meer terug levert dan je verbruikt in huis. Daar kan je dan al snel je winst op gaan boeken. Neem dat mee in je keuze.

Kies voor het vergelijken van zonnepanelen

Het is altijd slim om de mogelijkheden allemaal naast elkaar te leggen. Juist ook omdat je op die manier snel de voordelen en nadelen tegen elkaar kunt afwegen. Het is dan mogelijk om de beste prijs, de beste kwaliteit en het hoogste rendement te vinden. Dat is van belang. Juist ook omdat je een grote investering doet waar je lang plezier van wilt hebben. Door gebruik te maken van vergelijkingswebsites is het heel goed mogelijk om snel de nodige inzichten te verkrijgen. Die kunnen je helpen bij het bepalen van wat je het best kunt doen voor jouw woonsituatie. Dat zal je veel waarde bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *