mode

Welke stof draag je bij warm weer?

Welke stof draag je bij warm weer

Per seizoen verschillen de materialen van kleding die je draagt. In de winter wil het juist warm krijgen en kies je bijvoorbeeld voor een wollen trui. In de zomerperiode ben je juist opzoek naar verkoelende materialen. Het maken van kledingkeuzes is al lastig, laat staan met een hoge temperatuur. De nieuwe witte jurk die je wilt kopen, welke stof moet deze zijn? Lees het snel in dit blogartikel.

Linnen kleding

Een zeer geschikte stof om te drag in de zomer is linnen. Linnen neemt vocht op en laat lucht door. Linnen is misschien wel de meest koele stof uit deze lijst. Linnen is veel terug te vinden in dames- en heren pakken. Hierdoor kan jij lekker luchtig naar het kantoor gaan. Naast al deze voordelen zitten er ook nadelen aan linnen kleding. Linnen kleding moet vrijwel altijd gestreken worden en kreukt vrij snel.

Katoenen kleding

Één van de favorieten tijdens het warme weer is katoenen kleding. Katoenen kleding vangt nauwelijks hitte op en staat bekend om het ademende effect. Dit is natuurlijk ideaal tijdens het warme weer. Tijdens het warme weer ben je opzoek naar verkoeling. Een ander voordeel van katoenen kleding is dat katoen vocht wegtrekt waardoor je minder kans hebt op zweetplekken. Een onmisbaar stuk in de zomergarderobe is dus de katoenen top.

Zijde kleding

Zijde kleding wordt vaak als luxe kledingstuk beschouwd. Vaak is zijde kleding niet goedkoop, maar het is wel heerlijk verkoelend bij hoge temperaturen. Zijde is een zachte en gladde stof en voel zacht aan de huid. Het is wel belangrijk dat je een echt zijde kledingstuk koopt en geen namaak van een synthetische stof.

Kleur van de kleding

Uit onderzoek is gebleken dat donkere kleuren meer warmte absorberen dan lichte kleuren. Witte kledingstukken geven meer verkoeling dan zwarte kledingstukken omdat het licht van wit de zon weerkaatst. Heldere kleuren houden ook meer warmte tegen. Zo houdt een lichtgeel shit je minder koel dan een felgeel shirt. Toch verschillen de meningen over dit onderwerp. Uit een onderzoek in de Sinaï-woestijn bleek dat er geen verschil zat in het dragen van zwarte of witte kleding met warm weer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *