GezondheidVrouwen

Wil je fitter worden? 6 Manieren die je flink gaan helpen

fitter worden

We willen allemaal fitter worden. En we willen allemaal af van die vetrandjes, het buikje en alles wat flubbert en trilt wanneer je gaat rennen. Nou ja, alles? Sommige dingen mogen blijven natuurlijk.

Maar goed, hoe zorg je er nou voor dat je fitter wordt? Je hebt immers een druk leven. Er is een gezin om voor te zorgen, je hebt een baan, er zijn vriendinnen, allerlei sportclubjes en activiteiten waar je kinderen heen gaan.

Wanneer je dan ’s avonds het hele spul in bed hebt, plof je op de bank en heb je geen puf meer om nog eens even flink te gaan hardlopen.

Nou, je bent echt niet de enige! Vele anderen krijgen dagelijks tekort lichaamsbeweging en met motivatie heeft dit meestal niets te maken. Wel met mindset.

In dit artikel leer je 6 manieren die je gaan helpen om weer fitter te worden.

Hoe zorg je voor de juiste mindset om weer fitter te worden?

Hieronder vind je 6 manieren die je kunt inzetten om fitter te worden. Het zijn geen manieren zoals “No pain, no gain”, “Push your limits” en “Sweat is fat, crying”. De manieren die je gaan helpen om weer fitter te worden liggen eigenlijk heel erg dicht bij je.

In eerste instantie kunnen deze manieren als gemakkelijk op je overkomen. Zo van “Ja, dat is echt een no-brainer.” Is het ook, maar ga het eens doen. Breng het maar eens in de praktijk en ervaar zelf hoe je je voelt, na een week of 2.

De 6 manieren die je helpen om weer fitter te worden

Hier zijn ze dan, de 6 manieren die je kunt inzetten om weer lekker fit te worden.

1. De juiste mindset om fitter te worden

Veel vrouwen willen weer fitter worden omdat ze gewicht kwijt willen. Je wilt je in het zwembad of op het strand toch niet te hoeven schamen voor je lichaam? Daarom wensen veel vouwen het perfecte lichaam, maar dit is helemaal niet nodig. Je bent al mooi.

Wees dankbaar voor het lichaam wat je nu hebt. Echt serieus! Dankbaarheid is een hele belangrijke emotie. En deze emotie leidt tot de afgifte van allerlei neurotransmitters en hormonen die je een goed gevoel geven. Dit effect valt niet te onderschatten.

Klinkt simpel? Ok, ga het maar eens doen.

Word je dan fitter door alleen maar positiever over jezelf te denken? Nou, het helpt natuurlijk wel. Maar je moet ook wat meer bewegen en gezonder eten om weer fitter te worden. Daarover gaan de volgende 2 punten.

Wil jij snel weer fitter worden, zodat je je weer lekker voelt? Lees dan dit artikel eens over hoe je tot wel 4 kilo kunt afvallen in 1 week.

2. Hoe kan je meer bewegen?

Dit is de hamvraag. Hoe breng je het nou in de praktijk? Hoe zorg je er nou voor dat je dagelijks meer beweegt en dat je gezonder eet?

Ook dit is eigenlijk weer heel simpel, maar ook hier geldt weer; doe het!

Laten we beginnen met meer beweging. Hoe zorg je ervoor dat je meer beweegt, per dag?

Ga voor jezelf eens na of je vaker de fiets kunt pakken in plaats van de auto. Je zoon of dochter naar de sportclub brengen kan namelijk ook op de fiets. Evenals boodschappen doen en naar je werk gaan.

Ook kun je vaker gaan wandelen met je gezin of grondiger je huis schoonmaken.

Deze vormen van lichaamsbeweging passen prima bij ons lichaam. Sterker nog, je bent ervoor gemaakt. Je houdt het lang vol en na een minuut of 20 gaat je lichaam automatisch lichaamsvet verbranden. Hoe mooi kun je het hebben, lichaamsvet verbranden terwijl je huishoudelijke klussen doet?

Wil jij ook meer bewegen zodat je weer lekker fit wordt en kun jij wel wat hulp gebruiken? Neem deze 10 oefeningen dan eens even door.

3. Hoe kan je gezonder eten?

Voeding bepaalt voor zo’n 80% hoeveel je weegt en hoe je je voelt. Voel jij je vaak futloos, duf en niet energiek? De oorzaak hiervan kan heel erg goed bij je voeding liggen. Zie, als je veel suikers en geraffineerde koolhydraten eet (wat in bijna al het bewerkte eten zit) dan piekt bijvoorbeeld je bloedsuikerspiegel.

Wanneer de bloedsuikerspiegel piekt, dan voel je voor even een energiek gevoel. Maar al snel pompt je alvleesklier veel insuline de bloedbaan in, zodat je bloedsuikerspiegel weer snel daalt. Het gevolg? Je voelt je energieloos en duf. Tevens stimuleert het hormoon insuline de opslag van lichaamsvet.

Wat moet je dan eten? Kies voor oorspronkelijke voeding. Denk hierbij aan hele stukken groente, fruit, vlees en kip. Laat ook frisdrank staan. Drink liever water of thee. Je wilt niet weten hoeveel calorieën je dagelijks (te veel) binnen krijgt door het drinken van frisdrank.

Meer weten over thee drinken en afvallen? Lees dan dit artikel eens over buikvet verliezen, afvallen en thee drinken.

4. Doe iets wat je leuk vindt om te doen

Je hoeft echt niet naar een sportschool en je hoeft ook geen Bootcamp klasjes te volgen als je dit niet ziet zitten. Ook hoef je dagelijks echt geen kilometers hard te lopen. Onderzoek eens wat jij leuk vindt om te doen, qua lichaamsbeweging.

Ga dat doen.

Houd ook je vorderingen bij. Dit motiveert je om er steeds weer een klein schepje bovenop te doen.

5. Bepaal waarom je fitter wilt worden

Waarom wil je weer fitter worden? Wat is de reden dat je meer gaat trainen? Ik heb wel eens een dame horen zeggen dat zij wilde afvallen zodat ze weer leuk op een foto zou staan. Haar dochter zou namelijk over een aantal maanden trouwen, toch wel leuk om dan fit en fruitig op de foto te staan.

Dat is een prima motivatie.

Ik heb ook wel eens iemand horen zeggen dat zij haar kind niet snel genoeg kon helpen, toen het gevallen was, omdat ze nu eenmaal te zwaar was. Geen leuke motivator, maar wel een bijzonder krachtige.

Ga na wat voor jou belangrijk is om weer fit te worden.

6. Alles of niets, wordt meestal niets

Een grote fout die veel mensen maken, wanneer ze willen afvallen, fitter willen worden of een buitengewone sportieve prestatie willen neerzetten, is de alles of niets benadering.

Waarom deze benadering niet werkt? Nou, je leven is druk, toch? Er komt regelmatig iets tussen jouw voornemen om vanavond te gaan sporten en het daadwerkelijk uitvoeren van dat plan. Je hebt nu eenmaal een gezin, er staat nu eenmaal file, er is nu eenmaal een deadline te halen of je moet naar een ouderavond of een sportclub activiteit of wat dan ook.

Leg je er gewoon bij neer dat je niet altijd je planning kunt halen.

Het lukt soms niet om een uurtje te sporten. Maar het kan je wel lukken om ’s avonds een blokje om te gaan wandelen. Of om je spieren te stretchen. Wellicht kun je een paar yoga oefeningen doen? Soms geeft het niets dat je je sportieve plan moet bijstellen, waar het wel om gaat is dat je in ieder geval iets doet aan beweging.

Ten slotte

Veel mensen willen fitter worden. Maar deze wens omzetten in daden is vaak erg lastig. Het kost nu eenmaal tijd om weer fitter en slanker te worden en het kost ook tijd en moeite om fit en slank te blijven. Ik hoop dat deze 6 inzichten je gaan helpen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *