GezondheidVrouwen

Zelfverzekerder over jouw naakte lichaam? Deze tips helpen jou hierbij!

Zelfverzekerder over jouw naakte lichaam

Hoewel het tegenwoordig steeds normaler lijkt te worden om je naakte lichaam te showen, voelen de meeste vrouwen zich hier nog steeds niet prettig bij. Natuurlijk kijken we graag naar afbeeldingen die justin bieber naakt laten zien, maar zelf ook uit de kleren gaan? Nee, daar moet je niet aan denken. Gelukkig wordt nudisme niet echt aangemoedigd in onze samenleving, dus kun je je buitenshuis kleden zoals je wilt.

Er zijn echter ook vrouwen die veel problemen ervaren door de onzekerheid over hun lichaam. Zij durven zichzelf niet te aanschouwen in de spiegel en durven zich bijvoorbeeld ook niet om te kleden bij hun partner. In dat geval is het belangrijk om die onzekerheid te overwinnen. Zeker als het je dagelijkse gang van zaken beïnvloed. Maar hoe zorg je ervoor dat je zelfverzekerder over jouw naakte lichaam wordt? Wij geven enkele tips.

Jezelf kwetsbaar opstellen

“In mijn kleren voel ik me zelfverzekerd en aantrekkelijk. Zodra de kleren uitgetrokken worden, verander ik echter in een onzekere vrouw”, dit is een veelgehoorde uitspraak. Bedenk allereerst goed dat je hier zeker niet alleen in bent. Jezelf letterlijk bloot geven, betekent ook dat je je heel kwetsbaar op moet stellen. Met kleding kunnen we niet alleen ons lichaam bedekken, maar ook een stukje zekerheid en zelfvertrouwen ‘kopen’. Het is zelfs mogelijk om je ware aard te verbergen. Als je maar genoeg details en accessoires toevoegt.

Wanneer je die ongemakkelijkheid tegenover je naakte lichaam weet te overwinnen, zal je merken dat je jezelf ook beter kunt accepteren. Dat je jezelf durft te zijn bij anderen. Hierdoor zet je ook de eerste stap om meer van jezelf te houden.

Maar hoe stel je jezelf kwetsbaar op? Je kunt moeilijk direct in je blote lichaam door de stad paraderen. Doe dit daarom stapje voor stapje. Bekijk jezelf eerst eens zonder make-up en durf zonder make-up de deur uit te gaan. Dat is alvast de eerste stap om jezelf kwetsbaar op te stellen. Je zal merken dat dit steeds makkelijker wordt en dat je hier juist de voordelen van gaat zien.

Niemand is perfect

Dit is voor vrouwen nog wel eens moeilijk voor te stellen. Maar echt waar: niemand is perfect. Vaak zien we dat vrouwen vol afgunst naar bekende nederlanders naakt kijken, maar besef je ook dat deze foto’s negen van de tien keer gephotoshopt worden. Ook een bekende Nederlander heeft wel eens een vetrolletje als hij of zij zit of een puist op de verkeerde plek. Als je zelf iedere dag een lading visagisten tot je beschikking zou hebben, zou jij er ook zo uitzien. Het beeld dat wordt gecreëerd is dan ook moeilijk realistisch te noemen. Perfectie is een illusie.

Laat je daarom niet leiden door het beeld wat je van anderen ziet, maar leer jezelf en al jouw imperfecties te waarderen. Dan zal je merken dat je beetje bij beetje een stuk zelfverzekerder wordt. Onze striemen, haargroei en cellulitis horen bij ons. Ze zijn niet meer dan normaal en worden bij zoveel andere vrouwen ook gezien. Het maakt je alleen maar een stuk echter dan al die bekende Nederlanders die enkel door middel van photoshop naakt gezien durven te worden.

Leer te accepteren dat ieder lichaam anders is. Wat jouw onderscheidt is de houding die je ten opzichte van je lichaam hebt. Dat maakt jou bijzonder én aantrekkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *