Vrouwenwonen

Zelfwaterende plantenpot kopen? Welke pot is het meest geschikt voor mij?

Zelfwaterende plantenpot kopen

Waar zouden we zijn zonder planten? Deze zijn onmisbaar binnen iedere woning. Ze geven niet alleen kleur en stijl binnen ons interieur, maar maken ons ook nog eens enorm blij. En dan hebben we nog niet eens over de talloze gezondheidsvoordelen gesproken! Het vinden van de perfecte kamerplant is echter niet eenvoudig. Er zijn talloze zaken waar je rekening mee moet houden. En wanneer je eindelijk de perfecte kamerplant hebt uitgezocht, is het hoog tijd om een pot te kiezen. Ook daar ligt een enorme moeilijkheidsgraad. Het aanbod is reuze! Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfwaterende plantenpot? Een plantenpot kopen, waar moet je op letten?

Wat is een zelfwaterende plantenpot?

Ben jij iemand waarbij de planten dikwijls het loodje leggen? Vergeet je ze vaak te verzorgen en belangrijker nog: water te geven? Water is een essentiële voedingsbron voor jouw plant. Door middel van water kan hij belangrijke voedingsstoffen door de plant heen pompen. Je kunt het een beetje vergelijken met onze bloedcirculatie. Té weinig of té veel water geven is dan ook doodsoorzaak nummer één bij planten. Weet jij van jezelf dat je geen plant in leven kunt houden, maar ben je wel dol op die natuurlijke uitstraling in huis? Schaf dan een zelfwaterende plantenpot aan. Dit is een plantenpot die met een waterreservoir is uitgerust. Deze voldoet altijd aan de waterbehoefte van iedere plant. Zo heb je hier geen omkijken meer naar en geniet je langer van jouw mooie kamerplant.

Plantenpot kopen, waar moet je op letten?

Is het voor jou niet van belang dat de plantenpot zichzelf van water voorziet? Maar wil je wel graag weten welke mogelijkheden er verder nog zijn? Wij helpen je alvast een beetje op weg met 3 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een plantenpot:

  • Van welk materiaal is de plantenpot gemaakt? Het materiaal van de pot is allesbepalend voor de uitstraling van de kamerplant in jouw huis. Zo is keramiek een geweldig natuurproduct die een woning direct warmte biedt en geeft kunststof een meer zakelijke en strakke uitstraling. Bedenk goed welke uitstraling jij in gedachte hebt. Jouw keuze voor de plantenpot is allesbepalend voor de sfeer in huis.
  • Over welke vorm mag de pot beschikken? Tegenwoordig zien we werkelijk alle soorten en maten voorbij komen. Kies je voor een hoge of een lage pot? Rond, vierkant of rechthoekig? Alles is mogelijk! Bedenk wel dat de kamerplant natuurlijk wel in de pot moet passen. Daarnaast is ook de ruimte waarin de pot komt te staan van groot belang. Als de pot groter is dan bepaalde meubels, zal dit een minder mooi effect geven. Laat de meubels en accessoires wel in harmonie met elkaar zijn.
  • Ook de kleur is natuurlijk allesbepalend voor de uitstraling van de plantenpot. De kleur moet immers wel matchen met de rest van het interieur. Ook moet je rekening houden met de plant zelf. Als deze zal bloeien, welke kleuren hebben zijn bloemen dan? Staan deze kleuren met de door jou gekozen plantenpot? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen tijdens je zoektocht naar dé perfecte plantenpot.
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *