wonenZakelijk

Zijn zonnepanelen onze toekomst?

Zijn zonnepanelen onze toekomst

Vorig jaar hebben we genoten van zeer extreem warm weer tijdens de zomermaanden. Nederlanders genoten volop van deze ontwikkeling en veel mensen besloten plotseling in eigen land vakantie te vieren. Voor de kinderen en zonneaanbidders was dit natuurlijk geweldig, maar er zit toch ook wel een serieuze kant aan. Uit onderzoek van het Britse tijdschrift The Lancet is gebleken dat het warme weer het resultaat is van de klimaatverandering. De prachtige zomer van vorig jaar is dan ook een voorbode van wat gaat komen. Een waarschuwing dat onze wereld veranderd. Een verandering die we eigenlijk zouden moeten stoppen. De Europese Unie is al jaren druk bezig om duurzaam leven en de energietransitie te stimuleren. Ook de Nederlandse overheid heeft dit opgepikt. Inmiddels maken zij ‘grijze’ stroom steeds duurder en bieden zij subsidies aan groene energieleveranciers om het aanbod te laten stijgen. Ook zien we dat steeds meer Nederlanders de boodschap oppikken en voor zelfvoorzienende maatregelen kiezen. Zonne-energie uit Nederland is op dit moment de belangrijkste natuurlijke bron! Zijn zonnepanelen onze toekomst? En wat betekent dit voor jou?

De toekomst

In het dagelijkse leven plannen we enorm graag vooruit. We zijn benieuwd hoe ons leven er over 5 jaar uit ziet. Zou er dan gezinsuitbreiding zijn? Misschien wel trouwplannen of een nieuwe stap in je carrière? Op persoonlijk vlak denken we graag vooruit, maar heb je ook wel eens bedacht hoe de wereld er over 10 jaar uit zal zien? Daar denken we meestal liever niet over na. We weten immers dat de toekomst onzeker is. De klimaatverandering en de energietransitie zijn belangrijke factoren die een grote rol in ons leven gaan spelen. Duurzaam leven wordt de norm.

Veel mensen hebben deze boodschap inmiddels begrepen. Zij zijn massaal bezig om energiebewuster te leven en worden zelfvoorzienend om zo niet meer afhankelijk te zijn van externe energieleveranciers. Zonnepanelen zijn daarmee inderdaad de toekomst. Naar verwachting zal de vraag naar zonnepanelen de komende jaren alleen nog maar groter worden. Neem jij ook het heft in eigen hand?

zelf zonnepanelen kopen

De voordelen van zonnepanelen

Duurzaam leven betekent niet alleen dat je meer zelfbewustzijn moet krijgen en energiebewuster moet gaan leven, maar ook dat je drastische stappen onderneemt. De aanschaf van zonnepanelen zijn alvast een stap in de goede richting. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van zonnepanelen?

  • Met zonnepanelen ben je nooit meer afhankelijk van een energieleverancier. Je wekt zelf jouw stroom op en weet precies waar deze vandaan komt. Bovendien kan je zelf ook wat terug doen voor huishoudens zonder zonnepanelen. De energie die jij opwekt en niet gebruikt wordt, kan namelijk teruggestuurd worden naar de elektriciteitscentrale. Zo profiteert iedereen van jouw groene stroom. Hierdoor draag je niet alleen bij aan een lagere energierekening en een onafhankelijk gevoel, maar zorg je ook voor een schoner Nederland!
  • Zonnepanelen op het dak kunnen de waarde van het huis enorm verhogen. Tegenwoordig is iedere woning verplicht om over een energielabel te beschikken. Hoe hoger het energielabel is, des te meer geld je voor een woning kunt vragen. Duurzaam leven is immers hot. Voor duurzame woningen willen mensen graag betalen. Als je in de toekomst je huis wilt verkopen, kunnen zonnepanelen dan ook zeker voor een waardevermeerdering van de woning zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *