Vakantiewonen

Zo geef je dierbare foto’s een prominent plekje in jouw woning!

Zo geef je dierbare foto’s een prominent plekje in jouw woning

Ben je op zoek naar een goede manier om jouw dierbaarste foto’s in huis te verwerken? Dan kan dit best lastig zijn. Natuurlijk weten we allemaal wel hoe fotolijsten ons interieur kunnen verrijken, maar zijn er ook manieren waarop je dit wat creatiever kunt aanpakken? Je kan immers niet je hele woning vol fotolijsten zetten, dan wordt het simpelweg te vol. Maar er zijn nou eenmaal foto’s die je ook niet wilt missen in huis. Wanneer je te weinig ruimte hebt om al jouw dierbare foto’s kwijt te kunnen, is het belangrijk dat je een creatieve oplossing bedenkt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om foto’s binnen jouw interieur te verwerken. Wij zetten er een aantal voor jou op een rijtje!

Wissel regelmatig van foto’s

Wie zegt dat je direct aan alle foto’s in huis verbonden bent? Wanneer je er nu voor kiest om een mooie foto van de afgelopen vakantie in een lijstje te doen, kan je deze best wisselen als je nieuwe herinneringen hebt gemaakt. Het wisselen van foto’s is immers helemaal niet zo lastig. Wij adviseren tevens om een passe partout op maat aan te schaffen, zo past bijna ieder formaat foto in jouw lijstje. Hierdoor is het eenvoudiger om van foto’s te wisselen en komen al jouw dierbaarste foto’s een keer aan de beurt.

Maak een fotowand

Vind je het veel te druk om allerlei foto’s door het huis heen te plaatsen? Beperk dit dan tot één wand. Kies bij voorkeur voor een loze (smalle) muur. Vaak is het moeilijk om hier wanddecoratie voor te bedenken. Door de muur vol fotolijsten te hangen beschik je niet alleen over een leuke manier om al jouw dierbare foto’s kwijt te kunnen, maar ook nog eens van een ware eyecatcher in huis!

Maak bij een fotowand altijd gebruik van lijstjes in verschillende formaten. Kies bijvoorbeeld voor een fotolijst 30 x 40, a3 formaat of 15 x 20. Door met de verschillende formaten te spelen, zorg je voor een speels contrast. Voorkom echter wel dat het geheel niet te druk wordt. Dit doe je bijvoorbeeld door alle fotolijstjes in dezelfde kleur aan te schaffen of niet al te drukke foto’s te gebruiken. Ook de achtergrond van de muur moet niet te druk zijn. Zo creëer je een sfeervolle eyecatcher binnen de woning.

fotowand

Collage maken

Wil je meerdere foto’s gebruiken, maar is de ruimte beperkt in huis? Overweeg dan eens om een collage te maken. Dit hoeft niet direct in een collagelijst. Zelfs een fotolijst afmeting a3 kan hier voor geschikt zijn. Op de computer zijn er tegenwoordig meerdere programma’s om zelf een collage in een geschikt formaat af te drukken. Zo kan je een a3 poster van jouw dierbaarste foto’s maken. Het voordeel hiervan is dat je weinig ruimte nodig hebt en het resultaat even mooi is.

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere foto’s van een specifieke herinnering in één collage te doen. Denk bijvoorbeeld aan de foto’s van het eerste jaar van jouw kind of van die ene bijzondere vakantie. Maak vervolgens meerdere collages en hang deze op in huis. Zo herbeleef je de totale herinnering en geniet je van een ultieme sfeermaker in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *