wonen

Zo houd je je bed langer fris: 3 praktische tips

bed langer fris

Je stapt in bed en de geur van frisse lakens stroomt je tegemoet. Heerlijk. Je duikt lekker in de dekens, nestelt je op een warm plekje en valt bijna direct in een zorgeloze slaap. Een fris bed kan de nachtrust optimaal bevorderen. Toch blijkt uit onderzoek dat de meeste Nederlanders te lang wachten met het verversen van hun beddengoed. Het bed verschonen is dan ook typisch zo’n klus die er wel eens bij in schiet. Wil jij langer van jouw frisse lakens genieten en je nachtrust verbeteren? Wij geven 3 praktische tips om jouw bed langer fris te houden!

1.    Beddengoed minimaal één keer per week wassen

Heb je eindelijk dat prachtige dekbedovertrek 140 x 200 op de kop getikt? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat deze lang mooi en fris blijft. Zorg er daarom voor dat deze nooit langer dan één week op het bed ligt.

Ga je het beddengoed wassen? Vergeet dan ook de eventuele molton laken niet. Ook deze moet minimaal één keer per week op 60 graden gewassen te worden, zodat het bed langer fris blijft. Tijdens het wassen van het beddengoed kan je tevens de slaapkamer goed ventileren. Sla het dekbed weg en leg het matras open, zodat de frisse lucht van buiten zijn werk kan doen. Zo voorkom je bovendien ook een muffe lucht in de slaapkamer.

2.    Schaf het juiste dekbed aan

Vaak staan mensen er niet altijd bij stil, maar ook je keuze voor een specifiek dekbed kan van invloed zijn op de frisheid van je bed. Zo zijn donzen dekbedden bij uitstek geschikt om vocht en vuil goed te reguleren. Hierdoor zal het dekbed minder snel muf gaan ruiken. Daarnaast blijven deze dekbedden veel beter in vorm, waardoor je er veel langer plezier van hebt.

Veel wasmachines hebben tegenwoordig een speciale wasfunctie voor dekbedden met dons- of verenvulling. Probeer het dekbed dan ook regelmatig op een speciale stand te wassen, zodat deze langer fris blijft. Ben je bang dat het dekbed zijn vorm verliest in de droger? Plaats er dan twee of drie tennisballen bij.

3.    Laat het dekbed luchten

Zowel het matras als het dekbed hebben veel te verduren terwijl jij heerlijk aan het slapen bent. Tijdens het slapen verlies je gemiddeld een kwart liter vocht. Dit vocht wordt opgenomen door het matras. Daardoor kan zowel het matras als het dekbed zeer klam worden en onfris gaan ruiken. Bovendien zal vocht bacteriën en huisstofmijt aantrekken. Laat daarom je dekbed zoveel mogelijk luchten. Dit doe je niet alleen door het raam in de slaapkamer open te zetten, maar ook door het beddengoed dubbelgevouwen aan het voeteneind te leggen. Zo kan zowel het matras als de onderkant van het beddengoed drogen. Hiermee voorkom je eenvoudig nare luchtjes en houd je het bed langer fris.

Zitten er vlekken in je matras die er zelfs na lang poetsen niet meer uit gaan? En vind je dit een onverzorgd gezicht? Kies dan voor een matrastopper. Een matrastopper kopen is zeer eenvoudig en geeft jouw bed direct een geheel nieuwe uitstraling. Dit is bovendien ook de perfecte oplossing als jouw matras te zacht of te hard is geworden, maar je niet direct geheel nieuwe matrassen aan wilt schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *