wonen

Zo jaag je mollen op diervriendelijke manier weg uit je tuin

mollen verjagen diervriendelijke manier

Heb je een mooi gazon waar je man veel moeite in steekt? Dan wil je deze natuurlijk zo houden. Maar het kan helaas voorkomen dat mollen zich vestigen in je tuin. Wanneer deze beestjes boven de grond komen, zullen ze dwars door je mooie gazon heen komen. En dit zorgt ervoor dat er zich hoopjes zand vormen op je gazon. En dat zit er verre van mooi uit. Je man zal mogelijk gelijk het zware geschut in huis willen halen. En met allerlei dieronvriendelijke manieren de mollen uit je tuin drijven. Maar mollen zijn eigenlijk vrij onschuldige beestjes en je zal het vast met ons eens zijn dat je deze beestjes ook op diervriendelijke manier uit je tuin kunt jagen. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

Doe dit in ieder geval niet

Je wilt je man ervan overtuigen dat er ook diervriendelijke manieren zijn om mollen te verjagen. Zo zal je man gelijk denken aan mollen verjagen met carbid. Mogelijk zal je man karbid schieten met oud en nieuw. En zal hij er bekend mee zijn dat je met mollen carbid de beestjes kunt verjagen. Maar je kunt carbid schieten echter beter bij oud en nieuw houden. Want deze manier van mollen verjagen is niet alleen dieronvriendelijk. Het is ook nog eens verboden volgens de Europese wetgeving. Veel bestrijdings winkels verkopen dan ook geen mollen carbid meer, waardoor dit geen mogelijkheid meer is.

carbid grind

Neem preventieve maatregelen

De beste manier om geen last te krijgen van mollen, is door preventiemaatregelen te nemen. Zo voorkom je dat de beestjes schade aanrichten aan je gazon. Je kunt anti mollengaas gebruiken om de beestjes tegen te houden. Mollen kunnen niet door dit gaas heen komen. Door dit gaas onder je grasmat te plaatsen, voorkom je dat mollen er doorheen komen. Het nadeel hierbij is wel dat je dit alleen kan doen bij aanleg van je tuin. En anders moet je de hele tuin omgooien om alsnog het gaas te kunnen plaatsen. Het voordeel hiervan is dat het diervriendelijk is. En dat het een eenmalige maatregel is. Zo pas je het een keer toe en heb je nooit meer last van mollen.

Mollenval

Een andere manier om mollen op diervriendelijke wijze te verjagen, is het plaatsen van een mollenval. Een mollenval plaats je in een tunnel van deze beestjes. Wanneer je de mol gevangen hebt, kun je deze ergens anders weer vrij laten. Zo zullen de mollen op zeer diervriendelijke manier uit je tuin worden gehaald. Hierbij moet je er wel achter komen waar de mollen tunnels zich bevinden. Maar dit is ook niet al te moeilijk. Gooi in de avond de molshopen dicht en controleer de volgende dag waar de nieuwe hopen zich hebben gevormd. Door naar de locatie van de nieuwe molshoop en de oude te kijken. Kun je achterhalen waar de tunnel zich zal bevinden. Heb je het beestje gevangen? Wees er dan heel voorzichtig mee. Ze hebben namelijk scherpe tandjes en je wilt niet dat ze je bijten. Want naast dat dit pijn doet, dragen ze veel bacteri├źn met zich mee die het genezen van je wondje in de weg kunnen staan.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *