GezondheidVrouwen

Zo kom jij van spataderen af!

Sommige mensen hebben last van spataderen, dit zijn blauwe, kronkelende ontsierde aderen op je benen. Veel mensen schamen zich er voor en willen dan ook niet dat ze gezien worden. Maar hoe kun jij er vanaf komen? Je zou eens kunnen denken aan Steunkousen van Compressiekousen.nl. Deze kunnen je al helpen om er vanaf te komen maar er is nog meer. We leggen het je graag uit en dan kun jij bekijken hoe jij er vanaf kunt komen!

steunkousen dames

Tips om van spataderen af te komen

Je wil graag van je spataderen afkomen en hoe doe je dat? Een paar tips voor jou:

  • Bewegen is goed voor iedereen en zo kun jij de vorming van spataderen deels tegen gekomen. Iedere dag bewegen in de vorm van wandelen of fietsen is goed. Je kunt het langzaam uitbreiden en dan ook op tijd je rust pakken zodat je lichaam ook weer tot rust kan komen.
  • Let op de kleding, geen strakke en beklemmende kleding dragen. Hierdoor gaat alles anders te strak zitten en dan kun je juist spataderen krijgen. Zorg daarom dat je kleding wat losser zit en dat voelt voor jou ook prettiger.
  • Schoeisel aanpassen, geen strakke schoenen dragen. Als je dat wel doet dan is de kans groot dat je stukken af gaat knellen en dat werkt spataderen in de hand en dat is juist wat je niet wilt.
  • Gezond eten en gevarieerd eten. Dit is altijd van belang maar zorgt er ook voor dat je je fit en gezond voelt en minder kans hebt op spataderen.
  • Benen hoger leggen, zo komen ze ook tot rust. Zo is de doorbloeding ook beter en dat komt je hele lichaam en met name je voeten en benen weer ten goede.
  • Let ook goed op je gewicht, als je overgewicht hebt hebben spataderen meer kans. Dus zorg dat je blijft bewegen en dat je een gezond gewicht hebt. Ben je te zwaar? Val dan op een verantwoorde manier af en blijf aan je gewicht werken.
  • Teveel staan en zitten voorkomen, maar blijf in beweging. Je moet niet een houding aan houden want dan is de doorbloeding niet goed dus blijf afwisselen.

Ga aan de slag met de tips

Als je last hebt van spataderen of je wilt deze voorkomen, dan kun je bovenstaande tips gebruiken en er voor zorgen dat het zal verminderen. Het is goed om daar dagelijks mee aan de slag te gaan en dan zal je je snel beter voelen. Je weet inmiddels dat spataderen verminderd kunnen worden en je hebt er soms meer kans op dan anderen. Als je dat van jezelf weet dan kun je er maar beter wat aan doen en dat kan met bovenstaande tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *